Thee op sterrenniveau

Thee op sterrenniveau
28/06/2016 koffieTcacao
In thee
HanTing_introduceert_theemenu

Op dinsdag 21 juni introduceerde Michelin-restaurant HanTing in Den Haag voor het eerst hun innovatief theemenu.

Bij elke gang wordt een andere thee geschonken, die in combinatie met het eten een positief effect heeft op het menselijk lichaam. HanTing gaat hiermee een stap verder dan de traditionele tea pairing.

Han Ji: “Thee wordt door de Chinese voedingsleer gezien als voedingsmiddel én als medicijn. Als een bepaalde thee bij een gerecht wordt gedronken, kan de thee sommige nadelige effecten van het gerecht verminderen en positieve effecten versterken. Zo wordt bijvoorbeeld bij een gerecht met verwarmende, activerende ingrediënten zoals wasabi of paling, een rustgevende thee geschonken.”

HanTing

Harmonieuze thee

De Chinese voedingsleer kijkt naar de balans in het menselijk lichaam. Als we ons lichaam voeden op een manier die past bij ons lichaam en onze situatie (bijvoorbeeld klimaat en jaargetijde), dan zijn we in harmonie. Han Ji: “Als iemand bijvoorbeeld te ‘koud’ is, dan kunnen we dit herstellen met verwarmende voeding en thee, die de ‘koude’ energie opheffen. Door de juiste voeding te kiezen, voorkomen we ziekten. Dit is een andere benadering dan de westerse geneeskunde, al is er in het westen ook steeds meer aandacht voor preventieve zorg.”

De Crusio-smaak

Voor het samenstellen van de kruiden- combinatie en het onderzoeken van de werking ervan heeft Han Ji samen- gewerkt met de Shandong University of Traditional Chinese Medicine, partner van HanTing Academy. De smaak van de thee is samengesteld door theesommellier Kiona Malinka van Crusio.

HanTing Cuisine
Prinsestraat 33 | Den Haag
www.hantingcuisine.nl

X
0 Shares
Share
Pin