REVIEW HAIRY MONKEY COFFEE COMPANY
25/10/2017 koffieTcacao

ELK NUMMER PROEVEN KTC PROFESSIONALS BLIND KOFFIE, THEE EN CHOCOLADE. VOOR KOFFIETCACAO 24 BOOG THEEPROFESSOR RICHARD SCHUKKINK ZICH OVER DE THEE HAIRY MONKEY VAN COFFEE COMPANY!

Hairy Monkey van Coffee Company

Aan het droge blad is te zien dat deze thee mooi bewerkt is. Het is mooi groot met veel uitlopers met hierop witte haartjes. De geur van het droge blad doet denken aan een alpenweide vol bloemen. Eenmaal gezet blijft het blad mooi gelijkmatig. Wederom valt met name het grote aantal uitlopers op. De blaadjes zijn groen van kleur met hier en daar een deels geoxideerd blad. Dit geeft de thee een wat hoger smaakvolume en meer body.

De gezette thee bevat een mooie zoetheid van steenvruchten en ruikt bloemig. Naarmate de thee afkoelt, komen die bloementonen meer naar voren. Het is dus een thee waar je veel verschillende smaken uit kunt halen. Op 70 graden en een trektijd van 2,5 minuut krijg je vooral de bloemen in je kop terwijl je bij 85 graden en drie minuten vooral de steenvruchten proeft. De thee is tenminste drie keer opnieuw op te gieten. Water met weinig calcium is belangrijk om de bloemige aroma’s naar voren te halen.

4uit5


Verkrijgbaar bij coffeecompany.nl
Prijs € 7,50 per 30 gram


Naast deze review ook de nieuwste reviews lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

0 Shares
Share
Pin