REVIEW: GREEN GUNPOWDER YEH TEA
19/07/2017 koffieTcacao

ELK NUMMER PROEVEN KTC PROFESSIONALS BLIND KOFFIE, THEE EN CHOCOLADE. VOOR KOFFIETCACAO 23 BOOG THEEPROFESSOR RICHARD SCHUKKINK ZICH OVER DE GREEN GUNPOWDER VAN YEH TEA.

Green Gunpowder van Yeh Tea Food Couture

Het droge blad met kleine krullen en lichtgroene kleur ziet eruit zoals je van een gunpowder mag verwachten. Dit is een thee die in Noord-Afrika populair is en bijvoorbeeld in Marokko samen met munt en veel suiker de hele dag door wordt gedronken.

In deze thee zien we vrij veel stokjes en kleine stukjes, die voor een wat wrange smaak zorgen. Omdat er wat geoxideerde deeltjes in de thee zitten is de kleur van de infusie geel/oranje. Deze thee is met 11 gram per liter, bij 70 graden watertemperatuur en 2,5 minuut trektijd het zoetst. Voor meer body en wat kruidigheid zet je deze thee met 12 gram per liter, bij 80 graden watertemperatuur en 2 minuten trektijd. Wel moet men misschien nog even goed naar de verpakking kijken. Hierop staat bij ingrediënten: gyokuro. Dit is een Japanse thee van hoge kwaliteit, die in werkelijkheid niets op deze thee lijkt.

3uit5


Verkrijgbaar bij yehtea.com
Prijs € 6,95 per 100 gram


Wil je naast deze review ook de nieuwste reviews lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

0 Shares
Share
Pin