Gezonde Oreo koekjes | Recept

Gezonde Oreo koekjes | Recept
03/10/2016 koffieTcacao
In cacao

Recept voor gezonde Oreo koekjes

DEZE GEZONDE OREO KOEKJES ZIJN NIET ALLEEN GEZOND, MAAR OOK SUPER LEKER. EN DAT TERWIJL BIJ HET BAKKEN VAN KOEKJS VAAK SUPERVEEL SUIKER KOMT KIJKEN, WAARDOOR DE KINDEREN HET ALTIJD LEKKER VINDEN. DAT GELDT NATUURLIJK OOK VOOR DE BEKENDE OREA KOEKJES. MAAR DAN IS HET JUIST EXTRA LEUK OM ZE ZELF TE MAKEN MET MINDER SUIKER. 

Voor 20-24 koekjes

  • 120g speltmeel (of normaal of glutenvrij)
  • 30 g plus 2 el cacaopoeder    
  • 78g plus 2 el xylitol of suiker (of kokossuiker of verdampt suikerrietsap)
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl baksoda
  • 1 tl puur vanille-extract
  • 44 g plantaardige of kokosolie
  • 45 g melk
  • 30 g zuivere ahornstroop (of agave)


Vulling:

  • 55 g poedersuiker of suikervrije poedersuiker
  • 1/2 tl puur vanille-extract
  • 58 g kokos boter

Bereiding

Meng de eerste 5 ingrediënten en roer goed. Doe alle vloeibare ingrediënten voor de koekjes in een aparte kom. Natte mix mengen met droge en tot een deeg vormen. Dan 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 150 graden C. Leg het deeg in een plastic zak en vorm het tot een grote bal. Haal uit de zak en rol het dun uit. Snijd platte cirkels met een cirkelsnijder of een cirkel-vormig deksel. Bak gedurende 10 minuten op een ingevette bakplaat, de koekjes zullen nog steeds een beetje gaar zijn als ze uit de oven komen. Belangrijk: laat de koekjes 10 minuten afkoelen voor ze van de bakplaat te halen.

Vulling
Meng alle ingrediënten in een keukenmachine (of geduldig met een vork). Zorg ervoor dat de kokosboter gesmolten is. Doe een kleine theelepel vol op de helft van een koekje en doe de ander erbovenop. Laat in de koelkast opstijven. Bewaren in de koelkast anders wordt de vulling zacht.

SMULLEN MAAR!


In elke editie van koffieTcacao magazine staan lekkere recepten. De nieuwste thuis ontvangen? Abonneer je dan nu!


Bron: chocolatecoveredkatie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X