Klein Berlijn | Apeldoorn

Klein Berlijn | Apeldoorn
10/08/2016 koffieTcacao
  • klein berlijn apeldoorn
  • klein berlijn apeldoorn
  • klein berlijn apeldoorn
  • klein berlijn apeldoorn

Vaak mijmerde Arnoud van Walchren over een eigen horecazaak op de benedenverdieping van het karakteristieke pand waar hij woonde, maar anderen waren hem voor en begonnen er het cultuurcafé Klein Berlijn. Medio 2015 kon Arnoud de zaak overnemen. Die kans greep hij met beide handen aan, samen met compagnon Marcel Nijhof. Met zijn jarenlange horeca-ervaring, van koffiebar tot sterrenrestaurant, wist Arnoud goed wat hij wilde: de gemoedelijke sfeer van het oude Klein Berlijn behouden en er hippe elementen aan toevoegen.

ALLES KAN
Arnoud: “Klein Berlijn bestaat uit vier verdiepingen die door een open trap met elkaar verbonden zijn. We hebben ook een terras aan de straatkant. Het is leuk om te zien dat gasten vaak langer blijven dan ze van plan waren. Ze komen binnen voor een kop koffie of thee en uren later zitten ze er nog, gezellig aan de wijn. Onze koffie komt van de nieuwe Apeldoornse koffiebrander Bosbrand. Op de molen zit nu een koffie uit Nicaragua. Mogelijk komt daar op termijn een filter bij. We vinden het vooral belangrijk om met hele lekkere ingrediënten te werken. ’s Avonds kun je aanschuiven voor een heerlijk diner. Ook organiseren we elke maand verschillende evenementen. Alles kan, zolang we het zelf maar tof vinden, van een dj-feestje tot een kunstexpositie of een lezing over voeding.”

POP-UPZOMERPARK
Krap een half jaar na de opening van het nieuwe Klein Berlijn voegden Arnoud en Marcel een nieuw project toe. Op het aangrenzende, braakliggende terrein richtten ze een pop-upzomerpark in met een podium, lage zitjes en sta- en schuif maar-aan-tafels. Een oude streekbus doet dienst als drankuitgiftepunt. Het eten komt van foodtrucks die elkaar tweewekelijks afwisselen. Arnoud: “Bij ons gaat het allemaal net wat anders dan in de traditionele horeca. We halen het beste uit onszelf en uit onze producten door er een eigen, vernieuwende twist aan te geven.”


Machine: LaCimbali M29
Molen: Fiorenzato
Koffie: Bosbrand
Thee: Fleur de Café Waterfilter: Brita
Melk: Zuivelrijck biologische volle melk
Soja-, amandel-, kokosmelk: Alpro For Professionals
Taart en koek: Wisselend aanbod, eigengemaakt
Specialiteit: Koffie Klein Berlijn met kokos, karamel en slagroom


Klein Berlijn
Hoofdstraat 34 Apeldoorn
kleinberlijnapeldoorn.nl

Tekst Carmen Luttikhuis • Fotografie Ilse van Luik

X
0 Shares
Share
Pin