Headfirst Coffee Roasters – Amsterdam

Headfirst Coffee Roasters – Amsterdam
11/06/2015 koffieTcacao

Na het eerste jaar als ‘shop-in-shop’ bij Harvest & Co in Oud-West verhuisde Headfirst in 2014 naar de prachtige Westerstraat in de Jordaan. Naar een ontwerp van de Amsterdamse interieurarchitect Frans Pahlplatz van ‘Eginstill’, is hun eerste eigen zaak minimalistisch gehouden met veel beton, metaal, steen en hout. Achterin de zaak branden ze zelf hun koffie, die ze heel selectief inkopen, onder andere bij Nordic Approach.

Headfirst Coffee Roasters werd in een mum van tijd het nieuwe trefpunt van koffieminnende Amsterdammers, passanten en toeristen. Lex: “Het is de hele dag door lekker druk in de zaak. Veel Amsterdammers fietsen ’s morgensvroeg even langs om hun werkdag met een espresso van Headfirst te beginnen.”

Amsterdams water 
Lex is een perfectionist. “Perfectie in smaak staat onlosmakelijk in relatie met de kwaliteit van het water. Met Amsterdams water rechtstreeks uit de kraan kun je geen mooie koffie zetten. Hoe zuiverder het water, hoe beter de smaken van de koffies opgenomen worden”, aldus Lex. Headfirst gebruikt een waterfilter van Brita die de meeste kalk uit het water haalt. Volgens Lex helpt dit niet alleen om de smaken van de koffie te onderstrepen, maar het zorgt er ook voor dat hun La Marzocco Strada in goede staat blijft.

Lex won de Dutch Barista Championships 2015 wat hem deelname aan de World Barista Championships in Seattle in maart opleverde. Hij eindigde op een mooie elfde plaats. Lex: “Seattle was echt een geweldige, overweldigende ervaring. Ik heb m’n best gedaan en ben trots en blij deze unieke kans te hebben gehad.”


Machine: La Marzocco Strada
Waterfilter: Brita
Molen: Super Caimano Barista Edition
Brander: Giesen W6
Koffie: Eigen koffies, espresso en filter, 2 tot 5 soorten eigen bonen
Thee: Monkey Chief
Zoetigheid: Cakes en taarten van Rum Baba en Nawal Batoun, muffins van Le Perron, granola van Granola for Gangsters
Melk: Albert Heijn Biologisch
Soya: Alpro Professional


Headfirst Coffee Roasters
Westerstraat 150 | Amsterdam, Nederland
headfirstcoffeeroasters.com

Tekst Alex Kitain

X
0 Shares
Share
Pin