CAFÉ BLOSSOM | DEN HAAG

CAFÉ BLOSSOM | DEN HAAG
18/10/2016 de redactie
  • cafe blossom
  • cafe blossom
  • cafe blossom
  • cafe blossom

Ze zijn man en vrouw. En samen staan Roelof Toering en Ditte Koelewijn aan het roer van Café Blossom, dat is gevestigd in een licht hoekpand om de hoek van het Vredespaleis. “In het Zeeheldenkwartier wilde ik altijd al ondernemen, vanwege de diversiteit aan mensen. Ik ben trots als ik zie dat een ambassadeur bij ons naast een buurtbewoner met twee kids zit en iedereen van de lunch geniet.”

TWEEDE GEESTESKIND
Groentjes in het vak zijn Roelof en Ditte zeker niet. Café Blossom is hun tweede geesteskind. Daarvoor zwaaide het duo de scepter bij Lapsang, een andere drukbezochte lunchspot in het oude stadshart van Den Haag. Na de verkoop van Lapsang liepen ze onverwacht snel tegen deze locatie aan. “In september 2010 zijn we opengegaan. En vorig jaar hebben we het hele interieur opgefrist. De oude bar was echt een kroegbar, veel te hoog. Nu is het een met de hand gemaakte, houten bar met een glazen vitrine voor alle verse sappen en huisgemaakte taarten. Ook heeft de espressomachine een prominentere plek gekregen.”

TROUW EN EXPERIMENTEEL
“Den Haag telde maar weinig plekken met goed eten en goede koffie. Dat wilde ik veranderen”, vertelt Roelof. “En natuurlijk wil ik gewoon de beste zijn.” Daarom werkt Café Blossom voor hun wisselende kaart vol gezonde gerechten alleen met de beste producten, gemaakt door mensen met liefde voor hun ambacht. “Ik rijd al tien jaar naar een oude molen in Benthuizen voor het meel dat we gebruiken in onze appeltaart.” Zo trouw als Roelof en Ditte zijn aan hun leveranciers, zoals Boot Koffie en scharrelslagerij ‘t Oude Ambacht, zo experimenteel zijn ze op andere vlakken. “In de toekomst willen we meer met slow coffee doen. Daarom hadden we een maand een batch brewmachine op de proef. Dat wordt ’m niet, maar we zoeken rustig verder.” Ook introduceerde Café Blossom nét voor de zomer een coffee & tea cocktailkaart om in de namiddag op het fijne terras van te genieten.


Machine: La Marzocco Linea 2-groeps
Molen: Mahlkönig K30 Twin
Koffie: Boot Koffi e Panamaria
Waterfilter: Brita
Thee: Crusio Thee
Melk: Campina BOER en LAND biologische melk
Soja: Alpro Soya For Professionals
Taart: appeltaart, salted karamel, rood fruit-monchoutaart, frambozenbrownie en carrot cake.
Lunchspecialiteit: de kruidencrèpe met huisgerookte zalm, crème fraîche en bieslookolie óf de salade van gekleurde bospeen met een geitenkaascrostini en bietensiroop


Café Blossom
Anna Paulownastraat 70C, Den Haag
cafeblossom.nl

Tekst Jainy Gans

4 Shares
Share4
Pin