Chocolade scones met peer | Recept

Chocolade scones met peer | Recept
25/11/2012 koffieTcacao
In cacao

DIT RECEPT VOOR CHOCOLADE SCONES ZAL BIJ JE IN DE SMAAK VALLEN. DAT KOMT OMDAT ER ALS VERRASSEND ELEMENT GEROOSTERDE PEER WORDT TOEGEVOEGD. GENIET EN LAAT HET ONS WETEN HOE JE HET VOND!

Ingrediënten

3 grote peren (ongeveer 255 gram)
190 gram bloem
50 gram kristalsuiker + 1 1/2 el kristal -of grove suiker om te bestrooien
1 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl keukenzout plus wat extra voor eigeel
6 el (85 gram) koude ongezouten boter, in kleine blokjes gesneden
60 ml volle room
85 gram halfzoete of bitterzoete chocolade, fijngehakt (of chips)
2 grote eieren, 1 voor deeg, 1 voor glazuur

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 190°C. Schil de peren en snij ze in stukken van +/- 2-3 cm. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Strooi de stukken peer op de bakplaat en rooster in de oven totdat ze droog aanvoelen en wat donkerder aan de onderkant zijn, ongeveer 20 minuten. Schuif het bakpapier met de stukken peer op een rek (of op een bord in de koelkast of vriezer om dit te versnellen) en laat afkoelen tot lauwwarm. Laat de oven aan. Bekleed de bakplaat met een nieuw stuk bakpapier.
Klop bloem, bakpoeder, suiker en zout samen in een kom. Voeg de gekoelde stukken peer, stukjes boter, slagroom en 1 ei toe. Mix met een beslagmixer het deeg op lage snelheid tot het net aan elkaar begint te plakken. Niet te lang mixen. Voeg de chocolade stukjes toe en meng er doorheen.

Leg het deeg op een goed bebloemd werkoppervlak en druk het tot een ronde cirkel van ongeveer 15 cm. Snijd in 6 royale stukken en leg het op de bakplaat ten minste twee centimeter uit elkaar (niet eigenwijs zijn hier want dat heb je straks 1 grote scone). Klop het andere ei in een kleine schotel met 1 tl water en een snufje zout. Bestrijk elke scone met ei en bestrooi met de resterende eetlepel suiker.

Bak de scones tot ze stevig zijn met een gouden gloed, ongeveer 30 minuten. Verplaats ze naar een afkoelrek en je kan trots zijn op je werk.

Vooruit werken: Dit recept kan je helemaal maken tot het moment van bakken. In plaats daarvan dek je de pan af met aluminiumfolie of plastic folie en vries het beslag ‘s nachts in. Bak ze dan ‘s ochtend direct uit de vriezer, ze moeten alleen een paar minuten langer in de oven. Langer dan 1 nacht in de vriezer? Bewaar de bevroren ongebakken scones dan in een diepvries zak. In beide gevallen bestijk en bestrooi je de bevroren scones met ei en suiker voordat ze de oven ingaan.


Bron: Smitten Kitchen

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X