Finalisten Dutch Barista Championship 2017 bekend!

Finalisten Dutch Barista Championship 2017 bekend!
23/11/2016 koffieTcacao
In koffie
finalisten dutch barista championship 2017

De finalisten Dutch Barista Championship 2017 zijn bekend!

Afgelopen maandag en dinsdag vonden de voorrondes van de Dutch Barista Championship plaats bij Alleborgh Espresso in Almere. Dertien deelnemers streden om een felbegeerd plekje in de finale. Ook dit jaar werd er weer van alles uit de kast getrokken om de jury te imponeren met de signature drinks. Zo zagen we het bewuste gebruik van onder- en overextractie, de invloed van geluid op smaak (toevallig hier meer over in de komende KTC), gebruik van onder andere basilicum, eekhoorntjesbrood en tomaat. De koffie’s gingen dit jaar alle kanten op; zo kwamen Brazilië, Guatemala, Costa Rica, Ethiopië, Kenia en Tanzania voorbij.

De volgende zes kandidaten is het gelukt de finale te halen en zien we tijdens The Amsterdam Coffee Festival op 11 maart 2017!

De onderdelen

De wedstrijd wordt sinds 2002 jaarlijks gehouden door de Nederlandse tak van de Specialty Coffee Association Europe (SCAE). Voor dit kampioenschap moeten de barista’s hun vaardigheden laten zien met het maken van vier espresso’s, vier melkdranken en 4 vrije koffie gebaseerde dranken oftewel signature drinks genoemd. Daarnaast worden ze ook beoordeeld op hun vakkennis, hygiëne en presentatie.

 

X
86 Shares
Share86
Pin