IJskoude Fever-Tree cocktails om zelf te mixen

IJskoude Fever-Tree cocktails om zelf te mixen
25/06/2019 koffieTcacao
In koffie, product, thee
Fever-Tree

VOOR EEN GOEDE COCKTAIL HOEF JE NIET PERSE DE DEUR UIT. FEVER-TREE MAAKTE SAMEN MET BARTENDERS WERELDWIJD EEN BOEK MET RECEPTEN VOOR SMAKELIJKE LONGDRINKS, GEWOON VOOR THUIS. WE HEBBEN EEN AANTAL LEKKERE LONGDRINKS MET KOFFIE EN THEE VOOR JE UITGEKOZEN. HEB JE DE SMAAK TE PAKKEN? IN FEVER-TREE: DE KUNST VAN HET MIXEN VIND JE NOG MEER HEERLIJKE EN EENVOUDIGE MIXDRANKJES.

Fever-Tree longdrinks

Commonwealth Cup

De Commonwealth Cup bevat veel verschillende smaaksensaties, die samen een verfrissende drank vormen met een garnering van citrus. We laten earl grey trekken in de gin, zodat deze luxedrank een geurig accent krijgt. Dan voegen we limoensap toe en vullen we de zure smaak aan met een scheut zelfgemaakte honingsiroop.

Ingrediënten
30 ml infusie van Martin Miller’s Gin en earl grey* / 30 ml witte wijn (sauvignon blanc is lekker) / 10 ml zelfgemaakte honingsiroop* / 2 partjes limoen / 10 ml Fever-Tree Indian tonic / schijfje limoen

*Infusie van earl grey en gin (voor 700 ml) : 3 theel. earlgreyblaadjes / 700 ml Martin Miller’s Gin 

Bereiding

  • Voeg de theeblaadjes toe aan de gin en laat minstens 1 uur trekken. Zeef de theeblaadjes uit de gin. Schenk de gin in een gesteriliseerde fles en draai de dop erop. Hij is op een koele, donkere plek 4 weken houdbaar.
  • Meng gelijke delen honing en kokend water en roer tot de honing is opgelost tot een honingsiroop. Laat afkoelen en bewaar op een koele, donkere plek.  
  • Maak de cocktail. Schenk de gin, witte wijn en honingsiroop in een longdrinkglas met ijs. Knijp de partjes limoen erover uit en leg ze in het glas. Voeg de tonic toe en garneer de drank met het schijfje limoen.

 


De recepten uit Fever-Tree: de kunst van het mixen verschenen eerder in #ktc28. Bestel deze editie in de webshop.


 

Milano

Deze cocktail is geïnspireerd op het leven in Milaan, vandaar de Aperol en koffie. Linje Tio, een Zweedse bar in Stockholm, voegt graag cold brew  toe aan zijn cocktails en wilde een speciale drank creëren met de zure accenten van koffie. Hij wordt als longdrink geserveerd in een hoog glas. Aangezien hij niet te sterk is, kun je hem op elk moment drinken als opkikker of aperitief. 

Ingrediënten
50 ml infusie van Aperol en koffie* / 100-120 ml Fever-Tree Indian tonic / schijfje citroen

*Infusie van Aperol en koffie: 40 g arabica-bonen / fles (700 ml) Aperol 

Bereiding

  • Doe de koffiebonen in de fles Aperol en laat het mengsel 45 minuten trekken. Zeef de koffiebonen uit de Aperol en gooi ze weg. 
  • Maak de cocktail: schenk eerst de Aperol en dan de tonic in een longdrinkglas of sling glas met grote ijsklontjes. Garneer de drank met het schijfje citroen en serveer hem met een lepel.

 

Fever-Tree

Fever-Tree

 

 

Fever-Tree: de kunst van het mixen
Prijs: € 18.99
Te koop bij bol.com

 


 

Fever-Tree

Ginger Storm

De Ginger Storm dankt zijn naam aan de intense smaken, vooral aan die van het gemberbier. De cocktail biedt, met de droge Curaçao, vanaf de eerste slok een smaakexplosie. Door het citroensap en de kruidenbitter is dit een heerlijk zure drank, met een vleugje zoet van het scheutje gemberbier. De warme koffiebonen en rozemarijn vormen een ongewone, maar heerlijke garnering.

Ingrediënten
50 ml Plantation 3 Stars Artisanal Rum / 25 ml vers citroensap / 25 ml Pierre Ferrand Dry Curaçao of Grand Marnier / 3 scheuten The Bitter Truth Jerry Thomas’ Own Decanter of Angostura / 10 ml Fever-Tree gemberbier / takje rozemarijn / warme koffiebonen

Bereiding
Meng alle ingrediënten behalve het gingerbeer in een cocktailshaker. Roer het gemberbierr erdoor met een barlepel. Schenk de drank in een whiskyglas met gemalen ijs. Garneer met de rozemarijn en wat in een pan opgewarmde koffiebonen.

 

Fotografie Paul Winch-Furness

64 Shares
Share64
Pin