FESTEAVAL 2018
09/04/2018 koffieTcacao
In evenementen, thee
FesTEAval 2018

OP ZONDAG 22 APRIL IS HET TIJD VOOR DE DERDE EDITIE VAN FESTEAVAL IN UTRECHT, WAAR DEFABRIQUE WORDT OMGEBOUWD TOT HET THEEWALHALA VAN NEDERLAND. 

In Nederland drinken we per dag gemiddeld 3,5 miljoen liter thee. Voor de echte theeleuten die dagelijks meer dan deze drie koppen drinken, of voor degenen die willen zorgen dat dit drie hele fijne koppen thee zijn, is daar het FesTEAval. Bezoek de theemarkt, geniet van theeceremonies, doe mee met workshops en vergroot in één dag je theekennis!

FesTEAval 2018
FesTEAval 2018

Newbe of pro?

Fans van het eerste uur kennen het FesTEAval wellicht nog als het Dutch Tea Festival. De naam is sinds dit jaar veranderd, maar dat heeft geen effect op de sfeer, het theeaanbod of het programma dat nog altijd even goed gevuld is. Het maakt op het FesTEAval dan ook niet uit of je een theegroentje of gecertificeerd theesommelier bent: er is voor ieder wat wils!


Bekijk snel de volledige line-up


FesTEAval 2018

Theetrends

Waar tijdens het FesTEAval ’17 een grote rol was weggelegd voor de opkomst in Nederland van matcha, de gemalen Japanse groene thee met enorm veel anti-oxidanten, kom je deze editie meer te weten over kombucha. In de VS is de verfrissende oeroude theedrank al enige tijd mateloos populair en ook in ons land verschijnen lokale kombuchamakeras ten tonele. Eén daarvan,  YAYA Kombucha, leert je tijdens FesTEAval alle ins and outs over de gefermenteerde drank.

Thee, yoga, mindfulness en beauty

Extra aandacht op het programma is er ook voor gezondheidsvoordelen van thee. Thee ontspant immers niet alleen, het hydrateert je lichaam en bepaalde theesoorten zorgen zelfs voor de afbreuk van slechte afvalstoffen.

Love2Workout host tijdens derde editie van FesTEAval de heal’TEA room. Sport met eigenares Cristel mee en ervaar allerlei workouts, die bijdragen aan een fitte levensstijl. Of kom in andere zaal met InfiniTea meer te weten over de verschillende werkingen van losse theesoorten voor het lichaam en hoe je thee kunt gebruiken in dagelijkse make-up routine.

FesTEAval 2018
FesTEAval 2018

Theemarkt

UIteraard kun je ook dit jaar met je gratis tastingcup in de hand op de theemarkt je hart ophalen bij alle verschillende soorten thee die je kunt proeven. Zo weet je zeker dat je met de lekkerste theeën naar huis gaat en scoor je ook nog alles wat je nodig hebt voor jouw perfecte theemoment; van chocolade, tot mooi porselein en aardewerk.

Wil je meer informatie over fesTEAval? Neem dan een kijkje op www.festeaval.nl, bestel je tickets direct via www.festeaval.nl/tickets of bekijk hier de aftermovie van vorig jaar.

X
8 Shares
Share8
Pin