REVIEW: ETHIOPIË KOCHERE WOREDA PB BLOMMERS
10/05/2017 koffieTcacao

ELK NUMMER PROEVEN KTC PROFESSIONALS BLIND KOFFIE, THEE EN CHOCOLADE. VOOR KOFFIETCACAO 22 BOOG JENS CRABBÉ ZICH OVER DE ETHIOPIË KOCHERE WOREDA PB VAN BLOMMERS.

Ethiopië Kochere Woreda PB Blommers

Sappig, floraal, rijp fruit. Deze Ethiopische natural PB staat er echt! De letters PB staan voor peaberry. Die term duidt op een screening, waar alleen die boontjes geselecteerd worden die solo in de koffiebes ‘verpakt’ zitten. Deze soloboontjes zijn rond en hebben in het algemeen een iets rijker smaakprofiel.

Deze screening is minder voor de hand liggend voor Ethiopische koffies en maakt van deze natural processed PB een unieke koffie. De brander is erin geslaagd de koffie goed te ontwikkelen, zonder dat ik te veel karamellisatie ondervind, en heeft een fijne aciditeit. Voor mijn test heb ik de Kalita gebruikt met volgend recept: 250 gram water (91°C) op 16 gram koffie. Om de gewenste extractie te bekomen, maalde ik een stand grover dan gebruikelijk voor mijn Kalita-recepten. Lekker!

koffie


Verkrijgbaar bij Blommerscoffeeroasters.eu
Prijs € 9,75 per 250 gram


Wil je naast deze review ook de nieuwste reviews lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X