Esther Maasdam: nu óók Dutch Cup Tasters kampioen!

Esther Maasdam: nu óók Dutch Cup Tasters kampioen!
12/03/2017 koffieTcacao
Esther Maasdam Dutch Cup Tasters Championship

De winst in het Dutch Cup Tasters Championship ging op de derde dag van The Amsterdam Coffee Festival naar Esther Maasdam. In juni vertegenwoordigt zij Nederland op het wereldkampioenschap in Boedapest.

Esther Maasdam kan er weer een titel bijschrijven. Naast meervoudig Nederlands latte art kampioen, mag ze zich nu ook cup tasters kampioen noemen. Van de negentien deelnemers die afgelopen zondag het podium van het Dutch Cup Tasters Championship betraden, bewees Maasdam de beste cupping skills in huis te hebben. Zij stond in de finale met:

2. Laurent L’ortye, Dutch Barista Coffee Company
3. Alex Walraven, Freelance Barista / LexPresso
4. Eva Broeder, Café de Blonde Pater

Spanning en sensatie

Tijdens de finale bleef het spannend tot de laatste cup. Esther Maasdam raadde zes van de acht koffies goed, een verschil van één met Laurent L’ortye. Sinds de opening van Manhattan Roasters, die koffiebranderij die Esther sinds kort runt met vriend Ben Morrow vanuit Aloha Rotterdam, geeft ze aan nog meer te cuppen en beter koffies te herkennen.


Esther Maasdam: interview


Kampioenschappen

SCA NL hostte in samenwerking met The Amsterdam Coffee Festival in het weekend van 10-12 maart in totaal vier fantastische koffiewedstrijden. Op vrijdag wisselden het Dutch Latte Art Championship zich af met de finale van de Dutch Brewers Cup. Op zaterdag vond het Dutch Barista Championship plaats en zondag Dutch Cup Tasters Championship.

X
4 Shares
Share4
Pin