Espressonista – Nicaragua

Espressonista – Nicaragua
16/12/2014 koffieTcacao
  • Espressonista
  • Espressonista
  • Espressonista
  • Espressonista
  • Espressonista
  • Espressonista
  • Espressonista
  • Espressonista

Nicaragua, geweldig koffieland. Matagalpa, Jinotega, Estelí, Ocotal, 
Nuova Segovia. Het zijn de klinkende namen van de koffieregio’s uit dit land 
die je bij specialty coffeebars over de gehele wereld op de molen ziet staan. Maar trek je door het land, dan volgt teleurstelling op teleurstelling. Eigenlijk 
kun je nergens in Nicaragua de eigen koffies op een beetje niveau drinken.

Maar dan loop je op een snikhete dag 
in Granada bij Espressonista binnen. Eindelijk een plek waar Nicaraguaanse koffie wel tot zijn recht komt. Achter de La Marzocco Linea – rechtstreeks geïmporteerd uit Italië bij gebrek aan distributeur – tref je barista en mede-eigenaar Andrés Lazar (43) aan. Een boomlange kerel met de flair en charme die je alleen bij de allerbeste gastheren 
ziet. Al ben je er voor de eerste keer, je hebt het gevoel dat hij speciaal voor jou die 
finca el bosque heeft gezet.

 

Andrés studeerde journalistiek 
in de USA, belandde in Londen, werkte als restaurantmanager bij Bistrot Bruno Loubet. Hij leerde daar ook zijn levenspartner Zoltan kennen, die nu de scepter in keuken zwaait. En hoe! We snoepen er van een amandelsoep met watermeloen naar een recept van Moro 
en een subliem gebraiseerde kalfswang 
van Loubet. Dat alles in een monumentaal pand met conceptuele kunst en coole meubels. Als om drie uur ‘s middags het zonlicht de patio binnenvalt en kristallen ornamenten het licht breken tot honderden sterren, beleef je hier een magical hour.


Machine: La Marzocco Linea
Maler: Mazzer Mini
Koffie: Nicargua, finca el bosque, winnaar Cup of Excellence 2007

Taart/Koek: Cheesecake, coconut snowball, alles uit eigen keuken
Ander lekkers: Chocolate fondant gemaakt van eigen geroosterde bonen
Melk: Biologische melk
Soya: Silk Soy Milk


Espressonista
espressonistacoffee.com

X
0 Shares
Share
Pin