Eerste hulp bij koffie!

Eerste hulp bij koffie!
30/11/2018 koffieTcacao
In koffie
koffiespreekuur Man met Bril Koffie

BIJ HET MAKEN VAN KOFFIE KAN ER GENOEG FOUT GAAN EN DAT FRUSTREERT. OM DE KOFFIEZETTER THUIS OOK VAN HULP TE VOORZIEN BIJ EEN HEERLIJK KOFFIE KOMT MAN MET BRIL KOFFIE MET HET KOFFIESPREEKUUR!

EERSTE HULP BIJ KOFFIE

De Rotterdamse koffiezaak Man met Bril Koffie organiseert vanaf nu iedere eerste zondag van de maand het koffiespreekuur. Vanaf tien uur ‘s ochtends staat het hele team klaar om je te helpen met alle vragen over koffie, problemen met je filterapparaat of moeite met malen. Ieder spreekuur sluit Man met Bril koffie af met een gerelateerde presentatie.  Maar als je geen problemen hebt kan je natuurlijk ook gewoon langs voor een lekker Rotterdams bakkie pleur.

Tijdens de eerste editie, op zondag 4 november, kregen de eerste 10 gasten met vragen zelfs een koffieplant cadeau. Vooraf stelden de gasten apart van elkaar vragen over hun eigen problemen. De vragen gingen over van alles: het verbeteren van hun melkschuim, hoe ze ze beste om konden gaan met hun espressomachine en tips bij aankoop van een koffiemolen.

Achteraf gaf Siebe van Man met Bril Koffie een heldere presentatie over de aspecten die invloed hebben op het verbeteren van je koffie thuis. Dat begon met het uitleggen hoe machines werken en de juiste temperatuur voor koffie. Maar belangrijker was de uitleg over de hoeveelheid koffie in combinatie met de maling en de tijd dat de koffie met het water in contact is. Een koffie die fijn gemalen is en lang in contact is met koffie zal te sterk zijn, terwijl een grof gemalen koffie juist langer in contact moeten blijven met het water omdat het langer duurt voordat de koffie de smaak heeft afgegeven.

Aanstaande zondag (2 december) vanaf 10 uur staat het volgende koffiespreekuur op de planning! Het koffiespreekuur staat in het teken van Bialetti, het bedrijf achter de klassieke Italiaanse koffiepot. Woon je in de buurt van Rotterdam en heb je koffievragen? Dit is je kan om al je vragen te stellen!

Tekst en fotografie: Beau Meijer

 Wil je meer nieuws lezen in koffieTcacao magazine?

koffiespreekuur
koffiespreekuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X