Dutch Tea Festival
29/04/2016 koffieTcacao
In evenementen, thee
Dutch Tea Festival

Over precies 1 maand, op zondag 29 mei, vindt de allereerste editie van het Dutch Tea Festival plaats in Utrecht. Nikki Hoolwerf is het brein achter deze primeur. “Het is tijd voor thee”

Partymanager Nikki Hoolwerf (27) is dol op thee en wil de rest van Nederland zo graag laten meegenieten, dat ze in samenwerking met evenementenlocatie DeFabrique een festival organiseert voor haar lievelingsdrank. Het allereerste Dutch Tea Festival, compleet met een theemarkt, theeceremonies, workshops en alles wat je altijd al over thee hebt willen weten, vindt plaats op zondag 29 mei 2016 in Utrecht.

Dutch Tea Festival

Evenementen voor…alles

In februari 2015 ontstond het idee voor een festival voor haar nieuwe favoriete drank. “Ik weet het nog heel goed,” vertelt Nikki in een eerder interview. “Ik stond tijdens een rondleiding over ons evenemententerrein te luisteren naar de wensen van een vertegenwoordiger van de Zwembadbeurs en dacht: ja, ook voor zwembaden worden evenementen georganiseerd. Je kunt het echt zo gek niet bedenken of er is een event voor. Waarom dan niet voor thee?”

Tijd voor thee

Geen gekke gedachte, als je kijkt naar bijvoorbeeld het succes van het Amsterdam Coffee Festival. Ook foodfestivals en wijnfestijnen schieten als paddenstoelen uit de grond. “Nederland loopt achter op landen als Amerika of Duitsland waar ze met koffie en thee al veel verder zijn. Het is hier soms toch een beetje ‘wat de boer niet kent’,” zucht ze.

Dutch Tea Festival

Sprong in het diepe

Werkgever DeFabrique wilde de sprong in het diepe samen met Nikki wel wagen. “We faciliteren zo’n 350 evenementen per jaar, maar hebben nog nooit zelf een eigen evenement van idee tot uitvoer georganiseerd,” legt commercieel directeur Sybren Ophof uit. “Naast een passende ruimte verzorgen we nu ook de marketing, sales en uiteraard ook de service tijdens het festival.” Inmiddels heeft het Dutch Tea Festival al een reeks mooie merken aan zich kunnen binden, zoals onder andere Crusio Thee, Kizuna en TwisTea.

Industriële look

Nikki is blij met de samenwerking. “Ik ben vrij eigenwijs en wilde het graag in mijn eentje doen, maar ik kwam er al snel achter hoeveel er bij het organiseren van een festival komt kijken. De industriële look van DeFabrique past heel mooi bij het avontuurlijke karakter van thee en de jarenlange ervaring van mijn collega’s staat garant voor een professioneel evenement. Ik kijk nu al uit naar dat moment dat ik tussen de stands met bezoekers sta en dat beeld goed in me opneem. Nu ben ik al trots, maar straks helemaal.”

Dutch Tea Festival

Divers programma

Het programma voor het Dutch Tea Festival is inmiddels zo goed als rond. De International Tea & Coffee Academy verzorgt een aantal workshops en er komt een beursgedeelte waar verschillende theeleveranciers hun waar laten zien en proeven. Je kunt een Chinese en Japanse theeceremonie bijwonen en er komt een dame die theeblaadjes leest. Ook theesommelier Kiona Malinka van Crusio Thee is van de partij met haar befaamde tea jams. Net als wij overigens! Samen met Brita en Kaldi Koffie & Thee is koffieTcacao trots sponsor te zijn van het allereerste Dutch Tea Festival.

Bestel nu hier jouw tickets voor slechts 14,- per stuk!

X
0 Shares
Share
Pin