Dutch Tea Championship 2016

Dutch Tea Championship 2016
22/12/2015 de redactie

Het Dutch Tea Championship is hét kampioenschap waar theeprofessionals en liefhebbers van thee hun kennis en kunde op de proef stellen en het publiek laten kennismaken met de bijzondere wereld van thee. Dat thee op dit moment erg in de belangstelling staat, blijkt wel uit het grote aantal inschrijvingen én de betrokkenheid van de thee-sector, maar ook uit de vernieuwde opzet van het Dutch Tea Championship 2016: er worden meer vaardigheden van de deelnemers getest dan tijdens voorgaande edities. .

Voorrondes

De voorrondes van de Dutch Tea Championship vinden plaats op 4 en 5 januari 2016 bij International Tea & Coffee Academy in Zeewolde. Tijdens deze voorrondes kunnen deelnemers zich onderscheiden door de perfecte thee te zetten. Een blinde proeftest en een quiz volgt als technisch onderdeel van de wedstrijd. Alles draait om smaak, kennis en toewijding. Theefans zijn van harte welkom om als publiek deze voorrondes bij te wonen.

Finale

De vier beste deelnemers kwalificeren zich voor de finale op 20 maart tijdens het Amsterdam Coffee Festival. De finalisten krijgen daar een kwartier de tijd om 3 soorten thee te zetten, waarvan één signature thee: een zelfbedachte, verrassende thee-spijscombinatie die laat zien wat de deelnemer in huis heeft. Een jury van drie professionals zal tijdens de finale de thee beoordelen op smaak, maar ook letten op werkwijze en techniek. De winnaar ontvangt de titel Dutch Tea Champion 2016 en wint een reis naar de theeplantages van Malawi.

Dutch Tea Champion 2015

Karlijn Dapper won in 2015 de Dutch Tea Championship.

Karlijn Dapper winnares DTC 2015

Sponsoren:

Sponsoren van de Dutch Tea Championships 2016 zijn Simon Lévelt, Brita, Origin Trips, Satemwa, KoffieTcacao Magazine, Bredemeijer, Thee Cultuur en International Tea & Coffee Academy.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X