Coffeecompany organiseert Dutch Aeropress Championship 2017

Coffeecompany organiseert Dutch Aeropress Championship 2017
18/01/2017 koffieTcacao
Aeropress Championship 2017

Op 11 maart organiseert Coffeecompany één van de meest populaire koffiewedstrijden van Nederland; de Dutch Aeropress Championship 2017.

Op zaterdag 11 maart 2017, tijdens het Amsterdam Coffee Festivalbarst deze strijd los in het Machinegebouw op het terrein van de oude Westergasfabriek in Amsterdam. In Nederland is het Dutch Aeropress Championship – onder de vleugels van Coffeecompany – uitgegroeid tot een fenomeen in de koffiewereld. Jaarlijks trekt het evenement vele deelnemers en een gepassioneerde schare fans zowel in Nederland als in het buitenland. De deelnemersplekken waren in 2016 binnen 10 minuten vergeven. 

De Aeropress is een favoriete filterzetmethode van vele koffielovers. Simpel, snel, schoon en – vooral – lekker. Perfect voor één mok koffie en daarom ideaal voor de koffiedrinker thuis. Het leuke aan de Aeropress is dat je hem op vele manieren kan gebruiken met zeer uiteenlopende ‘recepten’. Daarom is dit de favoriete methode van veel barista’s. De methode is zo veelzijdig dat dit jaar in bijna vijftig landen nationale competities worden gehouden en in 2008 het eerste wereldkampioenschap werd georganiseerd in Oslo.

Het kampioenschap

In tegenstelling tot andere koffiewedstrijden is het Dutch Aeropress Championship laagdrempelig van aard. Tijdens de wedstrijd strijden 36 kandidaten om de felbegeerde eerste plek. De deelnemers gebruiken dezelfde koffie en strijden via afvalrondes tegen elkaar. Een onafhankelijke jury beslist welke koffie de lekkerste is. Degene die uiteindelijk het lekkerste kopje koffie van Nederland uit de Aeropress weet te persen zal de titel ‘Dutch Aeropress Champion 2017’ krijgen en wint een trip naar Seoul (Zuid-Korea). Daar zal de winnaar zijn of haar kunsten laten zien tijdens het World Aeropress Championship 2017. 

Poster

Ieder jaar wordt een poster ontworpen ter promotie van het nationaal Aeropress-evenement. Dit jaar werd de poster ontworpen door de getalenteerde Nederlandse illustrator en grafisch ontwerper Stefan Glerum. Zijn werk wordt geïnspireerd door creatieve bewegingen uit de vroege 20e eeuw zoals art deco, Bauhaus, Italiaans futurisme en Russisch constructivisme, die hij combineert met populaire thema’s en in een handgetekende stijl uitwerkt die doet denken aan klare lijn.

De inschrijving voor deelnemers aan het Dutch Aeropress Championship opent vrijdag 30 januari om 12.00 uur op coffeecompany.nl.

Aeropress Championship 2017

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X