Dutch Aeropress Championship 2016

Dutch Aeropress Championship 2016
03/03/2016 de redactie
In evenementen, koffie
aeropress championship

Op zaterdag 19 maart, in het weekend van het Amsterdam Coffee Festival, host de Coffeecompany voor de derde keer het Dutch Aeropress Championship.

Met nog precies 16 dagen op de klok maken 27 uitverkorene zich op voor het Dutch Aeropress Championship dat wordt gehouden te Coffeecompany’s Oosterdok-locatie in Amsterdam. In tegenstelling tot veel koffiewedstrijden is het DAC laagdrempelig van aard. De deelnemers gebruiken dezelfde koffie en strijden via afvalrondes tegen elkaar. Degene die uiteindelijk het lekkerste kopje koffie van Nederland uit de Aeropress weet te persen mag zich ‘Dutch Aeropress Champion 2016’ noemen en zal ons kikkerlandje vertegenwoordigen tijdens het World Aeropress Championship 2016 in Dublin.

Aeropress

Aeropress
De Aeropress werkt perfect voor één mok koffie en is daarom favoriet bij de thuisbarista. De methode is bedacht door ingenieur Alan Adler, bekend van de Aerobie frisbee, die zelf nooit tevreden was over zijn koffie. Adler wist dat een lagere temperatuur bitterheid en aciditeit verlaagde en tot een zoetere koffie leidde. En ook dat papieren filters zorgen voor een helder mondgevoel. Het resultaat was een ronde buis met een papieren filter onderin. Een rubberen ring zorgt ervoor dat de koffie door het filter wordt gedrukt. De methode is zo veelzijdig dat er dit jaar in bijna vijftig landen nationale competities worden gehouden.

Poster
Bij een Aeropress Championship hoort een vette grafische poster. Elk jaar gaan wereldwijd honderden ontwerpers de strijd met elkaar aan om de poster voor een Aeropress Championship te ontwerpen. Deze internationale inzendingen kwamen dit jaar voorbij:

Posters Aeropress Championships Worldwide

Met de klok mee vanaf linksboven: Japan, Zuid-Afrika, Saoedi-Arabië, Griekenland, Denemarken, Ierland.

Grafisch ontwerper Vincent Meertens heeft dit jaar de poster van het Dutch Aeropress Championship ontworpen. Hij combineerde hiervoor elementen uit de Aeropress en de Nederlandse (grafische) identiteit, wat if we may say so een zeer geslaagd beeld oplevert.

Ontwerp: Vincent Meertens

Ontwerp: Vincent Meertens

Deelnemers
Inmiddels is de registratie voor deelname aan het DAC’16 gesloten. Klik hier om de volledige lijst aan deelnemers in te zien. Op zaterdag 19 maart gaan deze 27 barista’s met elkaar de strijd aan om dat ene ticket naar Dublin te verzekeren. De persoon die de felbegeerde eerste plek binnensleept, zal daar zijn/haar kunsten laten zien tijdens het World Aeropress Championship op 23 juni.

Jury
Coffeecompany is er voor DAC’16 in geslaagd een volledig internationale jury te strikken. Dit zijn de namen die zullen plaatsnemen aan de jurystoelen: Zsuzsa Zichó (Modern Standard Coffee), Damian Durda, Måns Akne Andersson (32Cup) en Jasper Uhlenbusch (Coffeecompany).

Meer info: www.worldaeropresschampionship.com    

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X
0 Shares
Share
Pin