Test: Drip Coffee uit Thailand

Test: Drip Coffee uit Thailand
12/01/2014 koffieTcacao

Doi Tung Coffee, een drip coffee uit Thailand. De Koffiefilters testen ’em!

Op de verpakking staat dat de Doi Tung een Arabica koffieboon is die groeit in de schaduw van de groene bossen in het hart van de Golden Triangle. De koffieplantages worden beheerd door Doi Tung Development Project. Dit is een project die minderheden in het gebied, die ooit leefden van de opium, voorziet van een legitieme bron van inkomsten en een duurzaam bestaan.

Op het doosje staat nadrukkelijk dat de koffiebonen met de hand worden geplukt en gedroogd totdat het goede groene bonen zijn van uitstekende kwaliteit. Vervolgens worden de bonen geroosterd en komt de unieke smaak van de koffieboon vrij: karamel en zoet fruit.

Tijd om te testen!

  • Stap 1: we openen een van de zakjes en toveren hier een koffiefilter uit met vleugeltjes
  • Stap 2: trek aan de vleugeltjes en het filterzakje met daarin de koffie opent zich
  • Stap 3: plaats het zakje met de vleugels in een voorverwarmd kopje en voeg langzaam ongeveer 180 ml heet water* toe
  • Stap 4: Laat de koffie 1 tot 2 minuten staan. Daarna verwijder je het filterzakje en is de koffie klaar om te drinken!

En wat vinden we van deze koffie? Verrassend, ondanks dat het voorverpakt is. Het systeem met de vleugeltjes is leuk en je proeft inderdaad dat het om een fruitige medium roasted koffie gaat.

* Giet op koffie nooit kokend water omdat het anders verbrandt. De juiste temperatuur is ongeveer 93 graden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X