Een op de vier dranken is koffie 


Een op de vier dranken is koffie 

21/06/2014 koffieTcacao
In koffie

Een op de vier dranken is koffie

Van alle drankjes die op een dag worden gedronken is bijna een kwart (23%) koffie. Na water is koffie daarmee de meest gedronken drank van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van Nescafé en Nescafé Dolce Gusto.

Een kwart van de kopjes koffie drinken Nederlanders buiten de deur en dan vooral op het werk om op te laden voor een nieuwe werkdag of een boost te krijgen tijdens het werk.

Top 3

Water is de meest gedronken drank van Nederland met 26 procent van alle dranken die men op een dag drinkt. Koffie staat op tweede plek. Thee maakt de top 3 van dranken compleet. Hieronder het hele overzicht:

  1. Water                                    26%
  2. Koffie                                    23%
  3. Thee                                     15%
  4. Zuivel                                    9%
  5. Frisdrank                              9%
  6. Sap                                        7%
  7. Alcohol                                  6%
  8. Limonade                             3%
  9. Chocoladedranken            2%
  10. Energydrinks                       1%

“De koffiemarkt is volop in beweging, ook in Nederland. We zien een verschuiving naar kwaliteit, zowel thuis als op het werk. We zitten in een markt waar geëxperimenteerd wordt met koffievariaties en waar men variëteit, kwaliteit, snelheid en een acceptabele prijs eist”, zegt Arthur van Keeken van Nescafé.

Buitenshuis

Een kwart van alle koffie die in Nederland wordt gedronken drinken we niet thuis. Driekwart hiervan drinkt men op het werk, hoofdzakelijk in een kantooromgeving, 18 procent in horecagelegenheden, 5 procent op ‘vrijetijdslocaties’ (bijvoorbeeld pretparken) en 3 procent onderweg.

Werkwijze

Het onderzoek van Nescafé en Nescafé Dolce Gusto is in 30 landen uitgevoerd. In Nederland deden zo’n 2.000 respondenten mee die in totaal 26.878 drinkmomenten registreerden. De deelnemers hielden de drinkmomenten inclusief kraanwater van één dag bij en registreerden dit online.


Wil je naast dit artikel ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

0 Shares
Share
Pin