Dilmah oprichter Merrill J. Fernando ontvangt Business for Peace Award 2015

Dilmah oprichter Merrill J. Fernando ontvangt Business for Peace Award 2015
12/05/2015 de redactie
In thee

Dilmah oprichter Merrill J. Fernando ontving vorige week de Oslo Business for Peace Award 2015

De Oslo Business for Peace Award wordt jaarlijks uitgereikt aan internationale ondernemers die in hun werk een uitzonderlijke bijdrage leveren aan de maatschappij. De genomineerden voor de award werden geselecteerd door een onafhankelijk comité van Nobelprijswinnaars, na een wereldwijd nominatieproces uitgevoerd door de partners van de Business for Peace Foundation – de Internationale Kamer van Koophandel (ICC), UN Global Compact en het Verenigde Naties-Ontwikkelingsprogramma (UNDP).

Om in aanmerking te komen moesten genomineerden voldoen aan diverse criteria, waaronder het vervullen van een voorbeeldfunctie voor zowel collega’s als de maatschappij en het openlijk pleiten voor een ethische en verantwoordelijke manier van ondernemen. De award onderscheidt individuele leiders voor hun streven naar het creëeren van zowel economische waarde als sociale vooruitgang.

 Making business a matter of human service

‘Making business a matter of human service’ Bij het aanvaarden van de nominatie sprak Merrill J. Fernando zijn dank uit naar de mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn werk en leven – in het bijzonder de werknemers van Dilmah en de personen die hem hebben geholpen zijn visie op eerlijke theeproductie te realiseren. Voor Fernando is de award een eerbetoon aan de hoge kwaliteit Ceylon thee, de basis van Dilmah als bedrijf én zijn unieke filosofie ‘Making business a matter of human service’.

Fernando vertaalde dit statement onder meer in het oprichten van de MJF Charitable Foundation en Dilmah Conservation – twee initiatieven gericht op sociale hulp en natuurbehoud. Een percentage van de opbrengsten wordt direct besteed aan het verbeteren van de levensomstandigheden van de plantagearbeiders en minderbedeelden in Sri Lanka, als wel aan diverse projecten gericht op duurzaamheid, natuur en milieu.

Meer informatie over de MJF Foundation en Dilmah Conservation is te vinden op www.mjffoundation.org en www.dilmahconservation.org. Meer informatie over Dilmah is te vinden op: www.dilmah.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X