Dilmah T-Lounge | Negombo

Dilmah T-Lounge | Negombo
03/02/2018 koffieTcacao
In gespot, gespot thee, negombo
  • Dilmah T-Lounge
  • Dilmah T-Lounge

Sri Lanka en theemerk Dilmah zijn met elkaar verbonden als thee met water. Van plantages, duurzaamheidprogramma’s en t-lounges tot aan luxe resorts, scholen en een radiostation, de invloed van oprichter Merrill Joseph Fernando reikt ver.

De smaakvol ingerichte Dilmah t-Lounge in Negombo, een bescheiden stad aan de westkust van Sri Lanka, is een goede mix van een informatiecentrum, theewinkel en theebar. De kleurrijke theeblikken zijn een decoratie op zich. Door de com- fortabele fauteuils en de prima ingestelde airco – we zijn immers in Sri Lanka – is dit een fijne plek om te ontbijten, lunchen of natuurlijk thee te drinken. Alle ge- rechten, die in een centrale keuken wor- den bereid, matchen met een bepaalde thee. Opvallend in het menu zijn de vele dranken gemaakt op basis van thee, zoals de frisse smoothie van matcha met lychee, yoghurt en vanille-ijs. Of een van de kruidige t-Kitsch Tea (t-TK)- theeën, thee met een vleugje kitsch, in ons geval een single region ceylon met gecondenseerde melk, geïnfuseerd met kaneel, gember, kardemom en vanille. Bij beide theedranken werken de ingre- diënten perfect samen met de thee.

TRAINEN EN VERRASSEN

Dilmahs sales- and marketingmanager Gary da Silva vertelt ons dat veel van de recepten door Nederlander Robert Schinkel zijn ontwikkeld. Gary: “Dilmah was een van de eerste theebedrijven dat zich bezighield met foodpairings. Het personeel wordt gedurende het hele jaar getraind in onze School of Tea in nieuwe variaties en foodpairings. Alles is helemaal uitgedacht om een zo optimaal mogelijke beleving te creëren. Veel van onze gasten willen verrast worden. Samen met hen werken we naar een keuze toe; warm, koud, zwart, infusie, zoet, blend, single origin, single estate… Alle thee die we gebruiken, komt van eigen plantages. Zelfs de kaneel verbouwen we zelf.”

Opvallend zijn de vele variaties en gradaties ceylon thee die Dilmah pro- duceert. In de t-Lounge worden enkel de premium series geschonken. Zoals de ‘t-Series’, de Wattle Boutique Tea serie, de Silver Jubilee Gourmet range tot en met de Teamaker’s Private Reserve die één keer per jaar in hoeveelheden van ongeveer 60 kilo wordt geproduceerd. Sri Lanka wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Staat Colombo of Negombo op je lijstje? Bezoek dan zeker een Dilmah t-Lounge en laat je verrassen.

“MET DE GAST WERKEN WE NAAR EEN KEUZE TOE: WARM, KOUD, ZWART, INFUSIE, ZOET, BLEND, SINGLE ORIGIN, SINGLE ESTATE…”


Dilmah T-Lounge
112 Porutota Rd, Negombo

0 Shares
Share
Pin