Goud en zilver op Dilmah Global High Tea Challenge

Goud en zilver op Dilmah Global High Tea Challenge
08/07/2015 de redactie
In evenementen, thee

Afgelopen weekend vielen de twee deelnemende Nederlandse teams in de gouden en zilveren puntencategorie. KTC was door Dilmah uitgenodigd deze spannende wedstrijd mee te maken in Colombo, Sri Lanka!

De Dilmah Real High Tea Challenge is een eigentijdse benadering van – en een zoektocht naar – de ultieme high tea. Internationale chefs worden uitgedaagd het product thee en de gastronomische mogelijkheden te verkennen, begrijpen en toe te passen. Het is de bedoeling thee zowel als ingrediënt (Tea Inspired Cuisine) als in food matches te gebruiken (Tea Pairing). De gerechten worden gecombineerd met pure thee, theecocktails en theemocktails (Tea Mixology).

IMG_0198

Nederlandse teams

Dilmah Nederland vaardigde twee teams af naar de challenge in Sri Lanka. Het team van Restaurant Vermeer behaalde een ‘gouden’ aantal punten. Sommelier Wesley Schipper en Chef de Parti Vilmos Dohnal wonnen daarnaast de award voor Best Tea Inspired Dish. Een bijzondere prestatie! Bartender Rob Rademaker en Chef patisserie Joost Van Der Hoven behaalden de zilveren puntencategorie. De hoofdprijs van de global challenge ging naar het Team van Museum Art Hotel uit Nieuw Zeeland.

IMG_0203

In totaal deden er 21 teams mee uit 14 landen. De jury bestond uit Simon Gault en Peter Kuruvita (bekend van MasterChef), Black Hat chef Bernd Uber en Dilhan Fernando, een van de zoons van de oprichter van Dilmah. Op een groots gala werden zaterdagavond in Colombo de winnaars bekendgemaakt. Hierbij waren de Nederlandse ambassadeur, de prime minister én de president van Sri Lanka aanwezig.

IMG_0209

Real fair trade

KTC’s Charlotte Leemans had in Sri Lanka een interview met de oprichter van Dilmah, Merrill Feranando (85). Ze spraken onder andere over real fair trade en hoe het mogelijk is dat zo weinig landen ‘groot geld’ verdienen aan grondstoffen als koffie, thee en cacao. Lees het interview in de koffieTcacao van september!

realhightea.dilmahtea.com

IMG_0156

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X