Eos Tracé onderzoekt de weg van koffie

Eos Tracé onderzoekt de weg van koffie
07/02/2017 koffieTcacao
In koffie
Tracé

Het Belgische tijdschrift Eos Wetenschap heeft onder de noemer Eos Tracé een platform opgezet waar consumenten betrouwbaar en duidelijk worden geïnformeerd over de herkomst van hun eten, zo ook: de weg van koffie.

De redactie van Eos Wetenschap is ervan overtuigd dat er een dringende nood is aan toegankelijke, onafhankelijke en goed gecontroleerde informatie over voeding. Vanuit dit standpunt onderzoeken ze de weg die ons voedsel aflegt. Van teelt tot verwerking tot afval. Zo ook één van onze meeste favoriete producten; koffie.

De weg van koffie

Eos Tracé belicht niet alleen de verwerking van de koffie maar ook alle aspecten rondom milieu, gezondheid, dierenwelzijn en de sociale impact van dit product. Daarmee schetsen ze een compleet en, in het geval van koffie, confronterend beeld, van het productieproces.
Ons geliefde product is enorm kwetsbaar, zo kan een temperatuurschommeling van 1 graad al een verlies van 25% betekenen. Ook de bekende koffieplantziekte ‘roest’ is steeds vaker een bedreiging voor de oogst omdat dit defect optreed bij hogere temperaturen. Met de opwarming van de aarde zie je dat dit een steeds groter probleem is voor de koffieboeren.
En ze gaan nog dieper, je leest hier de hele Tracé van koffie.

Een databank aan voedselinformatie

Sinds september 2016 publiceert Eos Tracé elke maand één onderzoek. Ze pluizen product per product voor je uit en presenteren de bevindingen in lijn met het productieproces. Je kan elke stap in het proces volgen en de impact ervan leren kennen. Zo wordt er gebouwd aan een toegankelijke databank van onze voeding.

Lees meer over de weg van jouw voedsel op de website  van Eos Tracé.

 

3 Shares
Share3
Pin