De recepten van de winnaars van de Dutch Aeropress Championship 2015

De recepten van de winnaars van de Dutch Aeropress Championship 2015
17/03/2015 de redactie
In evenementen, koffie, recepten

Voor het tweede jaar op rij organiseerde Coffeecompany afgelopen vrijdag 13 maart het Dutch Aeropress Championship in hun filiaal aan het Oosterdok in Amsterdam.

Na vier rondes mocht Floris van der Burg (White Label) zich Dutch Aeropress Champion 2015 noemen. Mieke Boden (BorgmanBorgman / Crusio) ging met de zilveren trofee naar huis; Francesco Graccotti (White Label) pakte het brons!

De 24 deelnemers gebruikten de Finca El Mango uit Colomubia. Learn from the best en probeer een van de top 3 recepten (beschreven door de deelnemer zelf):

IMG_9522

1: Floris

19 gram koffie

200 ml water

Bloom de koffie koud met 30 gram water van 15 graden, 2 minuten

Schenk in 30 seconden 160 gram water op van 72 graden

Wacht 30 seconden en druk de koffie in 30 seconden door.

IMG_9871

2: Mieke

Door hoog te doseren en grof te malen heb ik geprobeerd zo veel mogelijk fruit uit de koffie te halen en een chocolade explosie op het eind te krijgen.

23.6 gram koffie, grof gemalen

Schenk water van 74 graden op de koffie

Gebruik twee papieren filters

Doe dit in totaal 1.45 minuten

IMG_9412

3: Francesco

20 gram koffie, fines er uit gezeefd

Inverted zetmethode

3 papieren filters

Bloom de koffie koud met 40 gram water van 15 graden, 2 minuten

Schenk in 30 seconden 160 gram water op van 80 graden

Wacht 30 seconden en druk de koffie door.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X