Nieuw boek: De Prijs van Mijn Koffie

Nieuw boek: De Prijs van Mijn Koffie
18/03/2020 koffieTcacao
In koffie, product
de prijs van mijn koffie

KOFFIEJOURNALIST DEMIAN VAN DER REIJDEN EN EIGENAAR VAN DE KOFFIESCHOOL BREGJE DEBEN BRENGEN EEN BOEK UIT OVER DE GESCHIEDENIS VAN, DE HANDEL IN EN DE DUURZAME TOEKOMST VAN KOFFIE. MET BEHULP VAN EXPERTS, KOFFIEBOEREN EN BARISTA’S SCHETST HET TWEETAL IN DE PRIJS VAN MIJN KOFFIE DE UITDAGINGEN WAAR DE KOFFIE-INDUSTRIE MEE TE MAKEN HEEFT EN WAT NODIG IS OM DE TOEKOMST VAN KOFFIE VEILIG TE STELLEN.  

Na een succesvolle crowdfunding presenteerden Demian en Bregje op 12 maart 2020 hun nieuwe boek. In De Prijs van Mijn Koffie nemen Demian en Bregje je aan de hand van twaalf vragen mee langs de historie, de productie en de handel van/in koffie. Ook gaan ze, geholpen door experts uit alle schakels in de koffieketen, in op wat zou moeten veranderen om koffie een duurzame toekomst te bieden. Aan het woord komen onder andere Barend Boot (Boot Koffie), Meine van der Graaf (MVO Nederland), Menno Simons (Bocca), Maarten van Keulen (This Side Up Coffee) en Peter d’Angremond (Max Havelaar). 

Nadenken over duurzaamheid is belangrijk, vinden Demian en Bregje, want de toekomst van koffie is in gevaar. Koffieboeren staan als gevolg van droogte, te hoge temperaturen, verschuivende regenseizoenen en een historisch lage prijs – die in 2019 vaak niet eens de kosten van de koffieproductie kon dekken – voor forse uitdagingen. “Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven die boeren helpen hun bedrijf toekomstbestendig te maken en daarmee ook de toekomst van onze dagelijkse kop koffie veilig te stellen”, stelt het tweetal. 

Demian en Bregje dagen je met De Prijs van Mijn Koffie uit om vragen te stellen over de herkomst van de koffie(s) die je dagelijks drinkt. Want alleen door vragen te stellen, krijg je antwoord op de vraag: wat is de échte prijs van mijn koffie?

Koop De Prijs van Mijn Koffie nu in onze webshop!

 • KTC-box
  21,00
  Quickview

  KTC-box juli

  Ontdek nu extra voordelig de koffie, thee én chocolade van de maand met de KTC-box!

  Box juli

  • 250 gram Primavera Family | The Village Coffee & Music Gewassen koffie uit Guatemala, gebrand als omniroast 
  • 25 gram Sanpin cha | Mevrouw Cha Groene thee met jasmijnbloemen afkomstig van het Japanse eiland Okinawa
  • 75 gram Cranberry & Hazelnut 65% | MIA Pure chocolade met gedroogde cranberries, geroosterde hazelnoten en een vleugje kaneel

  Hoe werkt het?

  • Bestellen kan tot maandag 13 juli tot 12.00 uur.
  • Daarna verzamelen wij alle producten en doen we de boxen op de bus. Daarna krijg jij de box zo snel mogelijk thuisbezorgd!
  • Woon je in (de buurt van) Rotterdam? Dan kun je de box gratis afhalen bij ons kantoor op de Goudsesingel. Vul dan de kortingscode 'gratisafhalen' in.
  21,00
  21,00

Het Futureproof Coffee Collective in koffieTcacao 34

Over de vraag – wat kost koffie nou echt? – buigt ook MVO Nederland zich. In onze nieuwe editie koffieTcacao 34 lees je hoe zij met het Futureproof Coffee Collective, waar 23 vooruitstrevende Nederlandse koffiebedrijven zich bij aansloten, de kosten van het produceren van koffie blootleggen. Het meetmodel dat daarvoor is ontwikkeld, werd afgelopen zomer voor het eerst getest in Colombia.  

 

X
9 Shares
Share9
Pin