Nieuw boek: De Prijs van Mijn Koffie

Nieuw boek: De Prijs van Mijn Koffie
18/03/2020 koffieTcacao
In koffie, product
de prijs van mijn koffie

KOFFIEJOURNALIST DEMIAN VAN DER REIJDEN EN EIGENAAR VAN DE KOFFIESCHOOL BREGJE DEBEN BRENGEN EEN BOEK UIT OVER DE GESCHIEDENIS VAN, DE HANDEL IN EN DE DUURZAME TOEKOMST VAN KOFFIE. MET BEHULP VAN EXPERTS, KOFFIEBOEREN EN BARISTA’S SCHETST HET TWEETAL IN DE PRIJS VAN MIJN KOFFIE DE UITDAGINGEN WAAR DE KOFFIE-INDUSTRIE MEE TE MAKEN HEEFT EN WAT NODIG IS OM DE TOEKOMST VAN KOFFIE VEILIG TE STELLEN.  

Na een succesvolle crowdfunding presenteerden Demian en Bregje op 12 maart 2020 hun nieuwe boek. In De Prijs van Mijn Koffie nemen Demian en Bregje je aan de hand van twaalf vragen mee langs de historie, de productie en de handel van/in koffie. Ook gaan ze, geholpen door experts uit alle schakels in de koffieketen, in op wat zou moeten veranderen om koffie een duurzame toekomst te bieden. Aan het woord komen onder andere Barend Boot (Boot Koffie), Meine van der Graaf (MVO Nederland), Menno Simons (Bocca), Maarten van Keulen (This Side Up Coffee) en Peter d’Angremond (Max Havelaar). 

Nadenken over duurzaamheid is belangrijk, vinden Demian en Bregje, want de toekomst van koffie is in gevaar. Koffieboeren staan als gevolg van droogte, te hoge temperaturen, verschuivende regenseizoenen en een historisch lage prijs – die in 2019 vaak niet eens de kosten van de koffieproductie kon dekken – voor forse uitdagingen. “Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven die boeren helpen hun bedrijf toekomstbestendig te maken en daarmee ook de toekomst van onze dagelijkse kop koffie veilig te stellen”, stelt het tweetal. 

Demian en Bregje dagen je met De Prijs van Mijn Koffie uit om vragen te stellen over de herkomst van de koffie(s) die je dagelijks drinkt. Want alleen door vragen te stellen, krijg je antwoord op de vraag: wat is de échte prijs van mijn koffie?

Koop De Prijs van Mijn Koffie nu in onze webshop!

 • Nieuw
  marou
  7,50
  Quickview

  Chocolade van de maand: Arabica Coffee Lam Dong 64% – Marou

  De beste Arabica in Vietnam gedijt in de koele bergen boven Dalat, de hoofdstad van de provincie Lam Dong. Marou haalt een aantal van zijn meest inspirerende cacao net in het gebied daaronder, in de stomende jungle van Madagui District. De Arabica Coffee Lam Dong 64% laat met toegevoegde Arabica-koffie uit de bergen in Dalat in Vietnam zien hoe fantastisch de combinatie van cacaobonen en koffiebonen kan zijn. De cacao komt uit de provincie Lam Dong in de zuidelijke hooglanden van Vietnam. De chocolade is smaakvol en perfect voor zowel koffie- als wijnliefhebbers met een smaakimago gekenmerkt door rozijnen, portwijnen en kersen. Smaaknotities: rozijnen, portwijnen en kersen. Ingrediënten: cacaopulp, ruwe suiker uit suikerriet, koffie. Marou garandeert dat het vrij is van noten, melk, gluten en soja. Bewaaradvies: Droog en koel bewaren.

  Over Marou

  De Vietnamese bean-to-bar chocoladeproducent Marou maakt een aantal absoluut verbazingwekkende chocolade uit verschillende gebieden rond de Mekong Delta. Het bedrijf is in 2011 opgericht door de Fransen Vincent Mourou en Samuel Maruta, die beiden lang in Vietnam hebben gewoond. Ze zijn toegewijd aan kwaliteit en ethische handel: alle cacao die ze gebruiken, verzamelen ze persoonlijk bij de boeren van wie ze kopen. Marou heeft prijzen gewonnen voor al zijn chocolades en wordt geprezen om de manier waarop ze Franse chocoladekunst combineren met Vietnamese invloeden.  
  7,50
  7,50

Het Futureproof Coffee Collective in koffieTcacao 34

Over de vraag – wat kost koffie nou echt? – buigt ook MVO Nederland zich. In onze nieuwe editie koffieTcacao 34 lees je hoe zij met het Futureproof Coffee Collective, waar 23 vooruitstrevende Nederlandse koffiebedrijven zich bij aansloten, de kosten van het produceren van koffie blootleggen. Het meetmodel dat daarvoor is ontwikkeld, werd afgelopen zomer voor het eerst getest in Colombia.  

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X