Dutch Brewers Cup 2017 naar Daniella René Nyström

Dutch Brewers Cup 2017 naar Daniella René Nyström
10/03/2017 koffieTcacao
In evenementen, koffie
Daniella René Nyström Dutch Brewers Cup 2017

De Zweedse Daniella René Nyström van Scandinavian Embassy pakt op de eerste dag van The Amsterdam Coffee Festival tot haar eigen verbazing het goud in de Dutch Brewers Cup 2017.

In de battle om de Dutch Brewers Cup 2017 bewees Daniella René Nyström zich superieur aan vier andere finalisten. Nu mag Nyström haar brewkunsten in juni vertonen op het World Brewers Cup Championship in Boedapest. Ze volgt hiermee Rob Kerkhoff, mede-oprichter van Keen Coffee, op die de titel tweemaal achtereenvolgend op zijn naam schreef.

Dutch Brewers Cup

Wie van de vijf deelnemers zet de beste filterkoffie? Daar draait het om tijdens de Dutch Brewers Cup, dat jaarlijks wordt georganiseerd door SCA Nederland. Voor de wedstrijd gaan de deelnemers op zoek naar een winnend recept bestaande uit de beste koffie, het juiste brandprofiel en een passende zetmethode. Tijdens dit kampioenschap nam Nyström het op tegen:

2. Björn Aarts, Dutch Barista Coffee Company
3. Laurent L’ortye, Dutch Barista Coffee Company
4. Ilythia Meriën, Bocca Coffee Roasters
5. Bram Princen, Cafe Rebel/Blommers Coffee Roasters

Björn Aarts Dutch Brewers Cup 2017

The Coffee Collective

Daniella René Nyström van het Amsterdamse restaurant Scandinavian Embassy gebruikte voor deze editie van de Dutch Brewers Cup een Ethiopische Kochere van The Coffee Collective uit Denemarken. Dit is een koffie met een intens aroma van citrus, perzik, bergamot en lychee en een romige, delicate aciditeit.


Daniella Nyströmvideo


Kampioenschappen

SCA NL hostte in samenwerking met The Amsterdam Coffee Festival in het weekend van 10-12 maart in totaal vier fantastische koffiewedstrijden. Op vrijdag wisselden het Dutch Latte Art Championship zich af met de finale van de Dutch Brewers Cup. Op zaterdag vond het Dutch Barista Championship plaats en zondag Dutch Cup Tasters Championship.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X