Dandelion Ambanja Madagascar 70%
05/10/2013 koffieTcacao

Dandelion Ambanja Madagascar 70%

In de VS schieten de kleinschalige bean-to-barmakers als paddenstoelen uit de grond. Eén daarvan is Dandelion uit San Francisco. Ze sourcen zelf hun bonen en maken hier gelimiteerde oplages repen van. Elk seizoen een nieuwe collectie. Hun stijl: licht roosteren en als ingrediënten alleen cacaomassa en rietsuiker. Dit levert een heel zuivere en intense smaak op. De Ambanja zit als enige al ruim een jaar in het assortiment. Bonen uit Madagascar staan bekend om hun aroma’s van rood fruit en citrus. Proeven we dat terug in het eindproduct? Yes! De chocolade ruikt zoetfruitig: bosbessen, cassis. De smaak is eerst zuurfruitig: frambozen, rode besjes; daarna wat zoeter: aardbeien en stroop. Doordat er geen extra cacaoboter in zit, smelt de chocolade langzaam en compact. Zo geniet je dus extra lang.

5uit5

Verkrijgbaar via o.a. www.choqoa.com
Prijs: € 7,10 voor 56 gram

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X