Dagger Coffee opent tweede vestiging in Utrecht

Dagger Coffee opent tweede vestiging in Utrecht
21/01/2021 koffieTcacao
In gespot, koffie, utrecht
dagger coffee

SINDS 12 JANUARI IS DE TWEEDE KOFFIEZAAK VAN DAGGER COFFEE EEN FEIT. OP DE ZIJDEBALENSTRAAT IN UTRECHT BREIDT DAGMAR GEERLINGS HAAR KOFFIEBEDRIJF UIT. 

Zijdebalen, de nieuwste wijk van Utrecht, is een koffiezaak rijker! En wel die van meervoudig Dutch Barista Championship top-3 finalist Dagmar Geerlings. In een 19e eeuws tuindershuisje, naast de oude Lubro-fabriek en met uitzicht op de nieuwe stadsgracht, bereidt Dagmar koffies uit eigen stal en van andere branderijen. “Momenteel hebben we onze eigen Peru La Granadilla op de filtermolen, omdat we er zo fan van zijn!”

Naast eigengebrande koffiebonen, kun je er ook terecht voor een breed assortiment aan baksels en verrassende lunchgerechten zoals çilbir, chocolade-kokos porridge. “Alles wordt zoveel mogelijk in huis gemaakt, van de yoghurt tot aan de wentelteefjescake. Niet te veel gedoe, maar ‘gewoon’ goede producten.”

Zo ook de koffie. “We werken uitsluitend samen met producenten die kwaliteit leveren en een focus op emancipatie en een gezond ecosysteem houden.” Dagger Coffee importeert haar groene koffie traceerbaar, waarbij alle informatie over de koffie open en toegankelijk wordt gecommuniceerd. Vuur je vragen dus vooral af op de barista’s als je de tweede vestiging van Dagger Coffee bezoekt. 

Espressomachine: La Marzocco Linea Classic
Brander: Giessen W15
Molen: Mahlkönig EK43s + Mazzer Kony
Waterfilter: Brita Purity C
Koffie: Dagger Coffee
Melk: Queens of Dairy
Plantaardige drank: Alpro Oat For Professionals
Thee: By Trinitea
Zoet: huisgemaakt, bijvoorbeeld chaikokoscake, worteltaart met kaffir lime en dadelballen

Adres
Zijdebalenstraat 2
3513 GZ Utrecht

0 Shares
Share
Pin