Cuppa Joe: keep it koel

Cuppa Joe: keep it koel
20/07/2015 de redactie
In koffie, product
cupp a joe koffie

Chef-kok Gaia van Reenen ontdekte vorig jaar zomer in Amerika de cold brew coffee, ijskoffie zonder suiker, daar toen al een enorme trend. Ze was gelijk fan.

Terug in Rotterdam vroeg ze voormalig studente design en commerciële economie Laura Jongmans om samen een nieuw merk koude koffie op de Nederlandse markt te brengen.

Een periode van marktonderzoek, brouwen en testen volgde totdat ze het recept van de ultieme cold brew koffie hadden. Een paar maanden geleden zag Cuppa Joe in Rotterdam en Den Haag het levenslicht en gestaag breidt de verkrijgbaarheid zich over de rest van Nederland uit.

Karakteristieke koffiesmaken

Omdat de koffie koud gezet is, is deze niet bitter (wat je wel proeft bij afgekoelde warm gezette koffie). Karakteristieke koffiesmaken komen door de uitgebalanceerde zetwijze juist bijzonder goed tot hun recht. Je drinkt Cuppa Joe puur, met ijs of met tonic. Maar je kunt er ook prima mee mixen. Op de website van Cuppa Joe vind je diverse mocktails en cocktails die als basis de koud gezette koffie hebben, zoals een creamy Joe, een choco Joe, een White Russian, een Irish cold brew en een Tequilla Joe.

Waar te koop

Je drinkt Cuppa Joe op een terras aan het strand of in je koffiebar maar je kunt het ook via de webshop voor thuis bestellen. Vóór woensdag 12:00 besteld is de zaterdag daarna bezorgd. Cuppa Joe is drie weken houdbaar wanneer je hem ongeopend en gekoeld bewaard. Wanneer je Cuppa Joe hebt geopend kun je hem het beste dezelfde dag opdrinken.

 

 

 

 

1 Shares
Share1
Pin