Cuperus – Antwerpen

Cuperus – Antwerpen
09/06/2015 koffieTcacao
  • Cuperus
  • Cuperus
  • Cuperus
  • Cuperus
  • Cuperus
  • Cuperus
  • Cuperus

Koffiebar, theezaak en winkel. En koffieschool, omdat er over goede koffie nog zoveel te ontdekken en te leren is.

In een drie verdiepingen tellend pand aan de Sint-Kaelijnevest 51 in Antwerpen huist de oudste koffiebar van de stad: Cuperus, Est.1823. Bij Cuperus, net buiten de drukte van de Meir, vind je oude dametjes nippend aan hun koffie naast hippe studenten. Tegenover de bar kun je in de winkel van Cuperus de koffie en thee, maar ook koekjes en chocolade voor thuis kopen.

Glenn De Rouck, derde generatie koffie­brander, en zijn vrouw Ellen Goormans namen Cuperus in 2013 onder hun hoede. Samen bliezen ze het nieuw leven in en werd het een stijlvolle, moderne, lichte koffiezaak met behoud van haar nostalgisch kantje. Wil je met koffie of taart binnen handbereik flexwerken, vergaderen of studeren? Dat kan op de bovenverdieping met voldoende stopcontacten, usb-oplaadpunten en prima wifi.

Koffie wordt gebrand in classic Probats uit 1958 en 1961 die zijn omgebouwd naar UG specificatie machines. Ongebrande koffie kopen ze onder andere in bij specialty coffee trader 32Cup die net om de hoek zit. Glenn: “Als buren vullen we elkaar goed aan. Bij 32Cup staat de deur altijd open om te cuppen, een pintje te drinken of gewoon wat te discussiëren over wat de koffiewereld te bieden heeft. Door open cupping invitaties van 32Cup ontmoeten we regelmatig bekende en onbekende collega’s uit de koffiebranche.” De zoektocht naar steeds beter is voor Glenn en Ellen een nooit stoppend proces. Een Q Grader achter de schermen, een barista die mee brandt, koffiefreaks achter de togen, een theesommelier die de theekaart samenstelt en Ellen als SCAE authorized trainer voor de workshops staan garant voor Cuperus’ liefde voor en kennis over koffie en thee.


Brander: Probat GA45, Probat L12
Machine: Nuova Simonelli Aurelia II. In de school: Dalla Corte en La Marzocco
Molen: NS Mythos One Clima Pro, Mahlkönig K30 twin en EK43
Waterfilter: Reverse Osmosis van Pentair
Koffie: Java Moka blend & Kenia Zahabu AB (espresso), Colombië Los Naranjos (filter)
Thee: Uitgebreid aanbod
Zoetigheid: Bambi’s Mom and the Cooking Factory
Melk: Verse volle melk van Hollebeekhoeve
Soya: Alpro Soya Professional en Alpro Amandeldrink


Cuperus
Sint-Katelijnevest 51 | Antwerpen, België
cuperuskoffie.be

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X