CUBE DESIGN MUSEUM EXPOSEERT ITALIAANS ESPRESSOSCHOON

CUBE DESIGN MUSEUM EXPOSEERT ITALIAANS ESPRESSOSCHOON
20/04/2018 koffieTcacao
Passione Italiana - L’arte dell’Espresso

OP ZATERDAG 21 APRIL OPENT DE NIEUWE EXPOSITIE PASSIONE ITALIANA  – L’ARTE DELL’ESPRESSO IN CUBE DESIGN MUSEUM IN KERKRADE. DE ICONISCHE ESPRESSOMACHINE ‘LA CORNUTA’ VAN DE BEROEMDE ITALIAANSE ARCHITECT GÌO PONTI (TER WAARDE VAN EEN KWART MILJOEN EURO) VORMT HET GLANZENDE HOOGTEPUNT.

De expositie neemt bezoekers mee naar Italië van 1910, waar de grote vraag naar koffie ontwerpers oproept tot het ontwikkelen van een machine die snel koffie zet onder hoge druk (espresso) en waar de smaak van verbrande koffiebonen in die allereerste espresso’s werd gemaskeerd door veel suiker naar het kopje koffie van de toekomst. Passione Italiana – L’arte dell’Espresso brengt langs peperdure, indrukwekkende, antieke én wifi-gestuurde espressomachines en designserviezen de geschiedenis door de decennia heen én de toekomst van onze geliefde drank in kaart. De expositie is van 21 april tot en met 29 oktober 2018 te bezoeken in Cube design museum.

Passione Italiana - L’arte dell’Espresso
Passione Italiana - L’arte dell’Espresso

Passie voor espresso en design

Naast het pronkstuk van Giò Ponti, laten modellen van Kees van der Westen, Victoria Arduino, Bialetti en Faema de harten van ware (thuis)barista’s kloppen. Denk bijvoorbeeld aan de door Faema gepatenteerde E61, die dankzij het gebruik van een oleodynamische pomp een ononder broken aanbod van koffie garandeert. Ook zijn ’s werelds kleinste espressomachine en meest duurzame zijn te bewonderen.

Percolator of paleis? Bonnefantenmuseum of koffiepot?

Naast groots espressomachinevernuf wordt er in Passione Italiana – L’arte dell’Espresso ook aandacht besteedt aan andere methoden om espresso mee te zetten. “Het maakt niet uit dat sommige percolators meer op een paleis lijken dan op een percolator”, aldus Alberto Alessi, de Italiaanse ontwerper die design in ieders keuken bracht. In de expositie wordt duidelijk hoe vormen van gebouwen hun weg vinden in coffee design. Ook het gebouw van het Bonnefantenmuseum, ontworpen door de Italiaanse architect en ontwerper Aldo Rossi, bekijk je na deze expositie met heel andere ogen.

Wat: Passione Italiana – L’arte dell’Espresso
Waar: Cube design museum, Museumplein 2 Kerkrade
Wanneer: van 21 april tot en met 29 oktober 2018
Prijs: vanaf €11
Website: www.cubedesignmuseum.nl

X
8 Shares
Share8
Pin