Concerto Koffie – Amsterdam

Concerto Koffie – Amsterdam
03/06/2014 de redactie
  • Concerto Koffie
  • Concerto Koffie
  • Concerto Koffie
  • Concerto Koffie
  • Concerto Koffie
  • Concerto Koffie

“Platenzaak Concerto is een ontmoetingsplek. Muziekliefhebbers komen urenlang grasduinen in de collectie vinyl, dvd’s en cd’s. Een kopje koffie hoort daar gewoon bij.” Het grove plan voor Concerto Koffie lag er al een tijdje voordat eigenaar Dick van Dijk voor ogen had hoe de koffiebar precies vorm te geven.

“Ik was op zoek naar een goede combinatie van een podium, presentaties van bijvoorbeeld nieuwe platen en een gezellige plek. In 2011 wist ik precies wat ik wilde.” Eind 2012 opende hij Concerto Koffie, “de muzikaalste huiskamer van Nederland.”

Huiskamersfeer

“Concerto bestaat al bijna zestig jaar. 
Dat zie je ook aan de inrichting, die wel wat weg heeft van een oude bruine kroeg. Het is een gezellig doolhof, volgepropt met muziek, films, apparatuur en boeken. 
“Die gezelligheid en een huis kamersfeer wilden we ook bij Concerto Koffie.”

Pop, jazz en klassieke muziek

In de koffiezaak staan elke week twee 
tot vier concerten op het programma. “Dit varieert van pop en jazz tot klassieke muziek. Afgelopen jaar waren er optredens van onder andere Blaudzun, Jungle by Night, Tim Knol, Seasick Steve en Wende.”
Er zijn regelmatig filmavonden waar themafilms en klassiekers worden vertoond. Daarnaast zijn er boekpresentaties, lezingen en kindervoorstellingen.

Dringen geblazen

Het publiek van Concerto Koffie bestaat uit het Concertopubliek (muziekliefhebbers van 15 tot 75 jaar) en mensen die voor de koffie, lunch en de sfeer komen. Dick: “Het valt me op dat dat veel vrouwen zijn. Grappig, want bij Concerto zijn de mannen fors in de meerderheid”. De koffie loopt goed door bij de koffiezaak. Dick: “Er kwamen natuurlijk al veel klanten in de winkel, die gaan nu automatisch de koffiebar in. Vooral bij concerten is het dringen geblazen!”


Machine: La Marzocco Linea
Maler: Mahlkönig K30 Twin
Koffie: Single Estate
Thee: Mevrouw Cha, Tea Bar
Chocolade: Tony’s Chocolonely, chocolade-fudge met abrikoos en hazelnoot
Taart/Koek: appelschnitt, koek, cake en huisgemaakte taart
Lunch: Make your own tosti, huisgemaakte quiches en soepen
Melk: Campina
Soja: Lima
Specialiteit: Hannah Kay’s carrot cake


Concerto Koffie
Utrechtsestraat 52 | Amsterdam, Nederland
concerto.amsterdam

X
0 Shares
Share
Pin