Cauca en Santander: nieuwe limited editions van Nespresso

Cauca en Santander: nieuwe limited editions van Nespresso
27/03/2014 koffieTcacao
In koffie

Nespresso lanceert twee nieuwe origine koffies: Cauca en Santander. Deze Colombian Terroirs laten het unieke karakter van deze regio’s doorklinken in een koffie.

Op de warme en vruchtbare berghellingen in Cauca, gelegen in het zuidwesten van Colombia, groeien koffieplanten in de evenaarszon op kleine koffieplantages. De vulkanische as in de bodem maakt de vegetatie weelderig. Door de nabijheid van de evenaar schijnt de zon vrijwel het hele jaar, in evenwicht gehouden door zeewind en koele nachten. Dit resulteert in fruitige aroma’s met een bijna sappige smaak.

Geroosterd brood met karamel
Santander is een droog, steil en bergachtig gebied in het noordoosten van Colombia. Hier groeien koffieplanten onder bescherming van hoge bomen in rode aarde die bestaat uit klei, kalksteen en ijzerhoudend zandsteen. In de Santander koffie proef je een vleugje geroosterd brood met karamel.

Melkrecept
Beide koffies worden gedronken als espresso, maar behouden hun unieke karakter ook in een melkrecept. Cauca is geschikt als cappuccino, hierin proef je een subtiele smaak van geroosterd graan. Santander is heerlijk in een late macchiato, met daarin tonen van zoete koekjes en hazelnoot.

Prijs € 3,90 per 10 capsules.

Cauca_Limited_Edition_mediaPDPbackground

 

X
0 Shares
Share
Pin