CoffeeLab UC | Eindhoven

CoffeeLab UC | Eindhoven
02/05/2017 koffieTcacao
  • CoffeeLab UC

KTC SPOT COFFEELAB UC IN EINDHOVEN.

“Als jij iemands dag mag laten beginnen met een vers bereid kopje koffie, is dat bijna een intiem moment.”

“Kijk”, betoogt eigenaar van CoffeeLab UC Jeroen Veldkamp, “ik vergelijk een horecazaak graag met een gloeilamp, zo’n ouderwetse. Daar zitten twee draadjes in: een plus- en minpool. Dat verschil zorgt voor spanning en dat is precies wat ik probeer te bereiken. In de horeca willen mensen vaak alleen maar plussen, maar dat is totaal niet interessant. Spanning ontstaat wanneer je mensen de ruimte geeft om te experimenteren.” Bij CoffeeLab UC (Under Construction) gebeurt dit zeker en niet alleen op het gebied van koffie. Of het nu gaat om een innovatief kassasysteem of een prototype vaatwasser, in het bijzondere interieur, ontworpen door Lianne Bongers, krijgen partners volop de ruimte om nieuwe dingen uit te testen.

Water

Jeroen mag dan openstaan voor veranderingen, hij is ook hondstrouw. Neem nou de samenwerking met BRITA, dat al meer dan tien jaar het waterfiltersysteem verzorgt voor CoffeeLab. “Laatst smaakte onze koffie opeens veel minder. Wat bleek, de filter die na 6.000 liter vervangen dient te worden, had al meer dan 9.000 liter doorgelaten. Het toont wel aan hoe belangrijk gezuiverd water is voor de perfecte koffie.”

Oh happy day

Die zoektocht naar perfecte koffie onderneemt hij samen met bedrijfsleider en topbarista Milou Savelkoul. Daarbij hecht Jeroen veel waarde aan een bijzondere beleving. Onderdeel hiervan vormen de zogenaamde ‘inspiratietours’. Zo was hij onlangs met een aantal topondernemers in New York om hen met koffie als uitgangspunt de wereld van de hospitality te laten ontdekken. 

“Voor mij is koffie het ideale middel naar hospitality. Als jij iemands dag mag laten beginnen met een vers bereid kopje koffie, is dat bijna een intiem moment. Ik zeg dan ook weleens: wij verkopen geen koffie, wij verkopen een fijne dag. Dat is voor ons de definitie van een koffiebar.”


Machine: Spirit, Kees van der Westen, 3 groepen manueel
Molen: Anfim SP450 en Mazzer Major Electronic
Waterfilter: BRITA
Koffie: Huisblend Brazil/Ethiopië van brander Dutch Barista Coffee, Björn Aarts
Thee: Crusio Thee.
Melk: FrieslandCampina Boerenland
Soya: Alpro For Professionals
Taart/koek: In het ‘baklab’ maken ze alles zelf, het meeste is veganistisch. Het bananenbrood en de cheesecake spannen de kroon.
Lunch: Dikke plakken zuurdesemtoast met bijvoorbeeld geitenkaas-appel of pulled pork. 


CoffeeLab UC
Stationsplein 17, Eindhoven

Tekst Niels Bakker

0 Shares
Share
Pin