Coffeehead – Melbourne

Coffeehead – Melbourne
01/02/2013 koffieTcacao
  • coffeehead
  • coffeehead
  • coffeehead

CoffeeHead is een aangename plek. Groots, maar knus. Opgeknapte tweede-hands meubels. Een voetbaltafel. De onmiskenbare geur van verse koffie. Want er wordt niet alleen koffie gezet, alle (40!) koffiesoorten worden gebrand in het pand.

Bij CoffeeHead kun je dan ook terecht 
voor ontzettend vers gebrande bonen om mee naar huis te nemen. Bezoekers van het café hebben keuze uit vijf koffiesoorten. Dit aanbod verandert tweewekelijks. Met alle liefde en aandacht bevelen de barista’s de leken en besluitelozen een van deze vijf koffiesoorten aan.

Eigenaar Paul Mathis is de man achter het brede aanbod. Hij wil zich niet beperken tot soort of merk. “In 2002 begon ik het Italiaanse restaurant Soul Mama, in St. Kilda. We waren toen een van de eerste in het land met verschillende koffies op de kaart. De keuze voor koffie mag wat mij betreft in een restaurant net zo rijk zijn als de keuze voor wijn. Mensen zouden altijd keuze moeten hebben als het om koffie gaat! Ik zie dat als een belangrijk aspect in de evolutie van koffie in retail.”

De ontbijt- en lunchkaart zijn ook om over naar huis te schrijven. Chef-kok David Airoldi gebruikt verse ingrediënten voor gerechten met een Spaanse en Mexicaanse twist. Van fruit en muesli tot eieren met toast, chipolata, avocado en baked beans.


Machine: Dalla Corte DC Pro, 3 Group
Brander: Probat L12, 12kg roaster en een Huscof 20kg Turkish roaster
Maler: Mahlkönig K30
Koffie: diverse en afwisselend
Thee: diverse merken
Chai: Calmer Sutra Tea
Melk: Jonesey’s milk, een lokaal merk uit Kerang, Victoria
Sojamelk: Bonsoy, Japanse soyamelk met ‘rijke, romige structuur’


CoffeeHead
8 Railway Parade | Camberwell, Melbourne, Australië
coffeehead.com.au

X
0 Shares
Share
Pin