De Coffee Masters bereiden zich voor

De Coffee Masters bereiden zich voor
23/09/2017 koffieTcacao
Blogpost - Coffee masters new york coffee festival

Koffiefestivals zijn populair. Het Amsterdam Coffee Festival is alweer in voorbereiding en voor het eerst staat het Cape Town Coffee Festival op de agenda. Maar eerst is het New York Coffee Festival aan de beurt. De zestien coffee masters die het in oktober tegen elkaar gaan opnemen in New York zijn inmiddels bekend. De coffee masters wedstrijd is er een om in de gaten te houden, want met deelnemers uit negen verschillende landen die zeven verschillende disciplines binnen het koffievak moeten beheersen beloofd het wederom een spektakel te worden. De inschrijving verloopt via een video en wij hebben alvast een top drie samengesteld van onze favorieten!

Coffee Masters is een wedstrijd die ieder jaar plaatsvindt op het New York,- en London Coffee Festival. In de wedstrijd moeten barista’s hun veelzijdige palet aan vaardigheden laten zien. Coffee Masters bestaat namelijk uit zeven verschillende disciplines, terwijl veel andere wedstrijden zich vaak maar richten op één discipline. Deze disciplines variëren van cuppen tot latte art en alles wat daar tussenin zit. De winnaar mag zich niet alleen ‘Coffee Master van 2017’ noemen maar gaat naar huis met vijfduizend dollar aan prijzengeld.

De inschrijving

De inschrijving van de wedstrijd verloopt via een video waarin de barista’s hun signature drink presenteren. Wordt je op basis van de inschrijving geselecteerd, dan moet deze signature drink in de eerste ronde van de wedstrijd  aan de jury worden gepresenteerd. Inmiddels zijn de zestien geselecteerde deelnemers bekend en hebben wij een top drie samengesteld van onze favoriete inschrijvingen!

Rob Clarijs
Vertegenwoordigd: Beanspire
Nederland

Reef Bessette
Vertegenwoordigd: Saint Frank Coffee
Verenigde Staten

Varvara Stukalo
vertegenwoordigd: Coffee Mania
Rusland

Het New York Coffee Festival vindt 13, 14 en 15 oktober plaats en naast de coffee masters wedstrijd is er ook een hoop ander leuks te beleven. Denk hierbij aan latte art live, koffie en kunst, een streetfood market en natuurlijk stands met producten uit de industrie. Wij kijken er al naar uit!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X