SCAA presenteert vernieuwd coffee flavor wheel

SCAA presenteert vernieuwd coffee flavor wheel
20/01/2016 de redactie
In koffie

SCAA presenteert vernieuwd coffee flavor wheel

Tientallen professionals uit de koffie-industrie, koffiedrinkers en wetenschappers werkten drie jaar lang aan het vernieuwde coffee flavor wheel dat deze week gepresenteerd werd door de Specialty Coffee Association of Amercia (SCAA).

Dit vernieuwde coffee flavor wheel geeft de gebruiker meer zintuigelijke omschrijvingen van de smaken die te proeven zijn in de verschillende koffie-variëteiten dan de versie die tot nu toe bestond. Het vorige flavor wheel was sinds de oprichting van de SCAA 21 jaar geleden niet gewijzigd.

Ontwikkeling

De SCAA en World Coffee Research (WCR) werkten bij de ontwikkeling van het hernieuwde flavor wheel nauw samen om de koffie-industrie een beter instrument te kunnen bieden om op een wetenschappelijk manier koffiesmaken te onderzoeken en te kunnen duiden en om te begrijpen welke oorzaken en invloeden de smaken in koffie bepalen.

Tegelijkertijd is door de organisaties gewerkt aan het World of Coffee Research Sensory Lexicon, een lijvig document waarin de smaken die je in koffie aantreft uitgebreid uitgelegd wordt. Dit document dat de komende tijd verder ontwikkeld wordt, is hier te downloaden


Wil je naast dit artikel ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!


 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X