Coffee Clinic – Yokyakarta

Coffee Clinic – Yokyakarta
12/09/2014 de redactie
In gespot, yokyakarta
  • Coffee clinic
  • Coffee clinic
  • Coffee clinic
  • Coffee clinic

Van een afstandje zul je misschien denken dat je verkeerd bent gelopen. Want hier kan toch geen koffiebar zitten. Dit is een romantische boomhut, misschien wel een hotel. Maar als je dichterbij komt, zie je er allemaal mensen in kleermakerszit, nippend aan een espresso. Toch maar even die trap op dus.

Boven zie je hout. Want dat typeert het interieur van de Yogyakartaanse koffiebar Coffee Clinic, voor zover er überhaupt sprake is van een echt interieur. Stoelen zijn er niet. Tafels evenmin. De enige tafel, aan de voorzijde, is de werkplek van eigenaar Pepeng. 
Maar die oogt kaal: geen potten met koeken, geen etagères met bonbons en zelfs geen espressomachine. Een Presso, een maler, een paar potten met koffiebonen en een blik als kassa, that’s it.

Suikerboete

Koffie met suiker is geen koffie. Veel baristi zullen dat stiekem denken, maar de Indonesische Pepeng handelt er ook echt naar. In zijn Coffee Clinic is geen suikerpotje of suikerklontje te vinden. Je eigen suiker meenemen mag, maar dan krijg je wel even een boete van omgerekend een tientje onder je neus geschoven.

Het assortiment is eenvoudig: americano’s en espresso’s, en voor de echt hongerige mensen een sneetje droog brood. “De mensen hier in Yogyakarta drinken veelal oploskoffie. Van die vieze zakjes, met standaard suiker en melkpoeder erin. Ik wil de mensen leren hoe échte koffie smaakt”, legt Pepeng uit. En wat betreft 
die sneetjes brood: “Hier geldt de regel 
dat je met een lege maag niet welkom 
bent. Dan geniet je namelijk minder van 
je koffie. Maar ja, omdat er altijd mensen 
zijn die zich niet aan de regels houden…”


Machine: Presso
Maler: Baratza

Koffie: Verschillend, onder meer Blue Batak en Ciwidey
Thee: Geen
Chocolade: Geen
Taart/Koek
Lunch: Sneetje droog brood
Melk: Geen
Specialiteit: Espresso


Coffee Clinic
Yokyakarta
klinikkopi.com

X
0 Shares
Share
Pin