Coffee Circus – Malta

Coffee Circus – Malta
31/10/2014 de redactie
In gespot, gespot koffie, malta
  • Coffee Circus
  • Coffee Circus
  • Coffee Circus
  • Coffee Circus

Malta staat bekend om haar middeleeuwse stadjes, blauwe wateren en heerlijke eten, maar niet om haar goede koffie. Donker gebrand en bereid met slecht water is de standaard. Geboren Litouwer Mendoza wil hier met Coffee Circus Malta verandering in brengen. Sinds een paar maanden rijdt hij met zijn omgebouwde tuktuk het eiland rond. Zijn doel: de Maltezen kennis laten maken met verse en goede koffie en zo een koffiegemeenschap opbouwen.

Vijf jaar geleden stimuleerde Mendoza een vriend in Engeland een koffiezaak te beginnen. Dat werd Coffee Circus London dat inmiddels drie vestigingen heeft. De rollen draaiden vorig jaar om toen die-zelfde vriend hem enthousiast maakte ook het koffievak in te gaan. Na een opleiding architectuur, een leven als filmregisseur en eigenaar van een opnamestudio had Mendoza genoeg van zijn vluchtige bestaan en besloot zijn leven om te gooien. Hij vertrok naar Malta. Met zijn koffietuk-tuk staat hij nu aan het begin van wat weleens een ware Maltese koffierevolutie kan worden.

Zeven bonen

Elke maand komt er verse koffie binnen via verschillende leveranciers uit het buiten–land. Uiteindelijk wil Mendoza zelf gaan branden en meerdere zaken openen. Hij verkoopt de koffie onder zijn label Seven Beans. Mendoza: “Als je naar een onbewoond eiland gaat streep je de dagen af. Bij zeven begin je opnieuw. Daarom Seven Beans.”

“Maltezen kennen enkel commerciële koffie en weten nog niet wat de smaak van verse koffie is. Ze moeten dan ook best wennen aan de aciditeit en fruitigheid van de Seven Beans koffie. Maar ze komen allemaal terug.

Bezoeken?

Op de Facebookpagina van Coffee Circus Malta staat waar Mendoza die dag te vinden is!


Machine: Gruppo Izzo My Way Pompei Spring Lever
Maler: Anfim
Koffie: Private label Seven Beans, verschilt per maand
Melk: Benna Milk
Chocolademelk: Chocolate Abyss Fairtrade Organic 30% Cocoa
Thee: Biologisch, wisselend


Coffee Circus
Barrieri, Il-Mosta | Malta
coffeecircus.eu

X
0 Shares
Share
Pin