Coffee Break | Groningen

Coffee Break | Groningen
12/12/2012 koffieTcacao

Coffee Break bevindt zich aan het Gedempte Zuiderdiep 26 en heeft een knalrood, strak, maar knus interieur. Een rode oase in de Groningse binnenstad.

Alleen koffie?

Eigenaar Eddie Rahakbauw is een ervaren barista. Precies tien jaar geleden – in de tijd dat ze ook in Nederland nog een unieke verschijning waren – opende hij de eerste koffiebar van Groningen. Het concept was nieuw. Alleen koffie verkopen was te revolutionair. Er werden broodjes aan de kaart toegevoegd. Inmiddels zou Coffee Break ook zonder kunnen draaien. De Groningers zijn gewend.

Achttien

Er is keuze uit vier verschillende koffiemelanges en maar liefst achttien koffievariaties. De chocolade voor de pure, melk of hazelnoot chocolademelk krijg je op een stokje van Chocolait. Je kunt bij Coffee Break dus ook terecht voor lunch en verse sappen. Er staat zelfs altijd een biertje koud. De Groningse bakkerij Timmerman zorgt voor verse taarten en handgemaakte bonbons. Koek en cupcakes worden geleverd door Cakeflavours, een kleine lokale koekenbakker. De zaak is uitgerust met een Faema E92 espressomachine en er wordt gemalen met een Quanar.


Koffie: Simon Lévelt
Thee: Revolution
Cacao: Chocolait
Melk: Friesche Vlag
Sojamelk: Alpro
Zoete specialiteit: Marsepeingebak


Coffee Break
Gedempte Zuiderduip 26 | Groningen
www.coffee-break.nl

X
0 Shares
Share
Pin