CocoChoco | Recept

CocoChoco | Recept
15/12/2012 de redactie
In cacao

Een tropisch gevoel op koude winterdagen. Zet ‘Ticket to the Tropics’ van Gerard Joling keihard op (of niet) en verwarm jezelf met deze warme chocolade(kokos)melk. 

  • Voor: 8-12 koppen (je hele familie!)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereiding: 2 uur (als je slow cooker gebruikt)
  • Het originele recept wordt gemaakt in een Crock-Pot Slow Cooker. Als je deze niet hebt, kun je dit recept ook in een grote soeppan maken. Het duurt dan ook minder lang… Kook op een zeer laag vuur terwijl je met een garde blijft kloppen. Vooral ook langs de randen waar de chocolade kan blijven plakken en aanbranden.

Ingrediënten

  • 4 blikken (van 400 ml0 kokosmelk)
  • 2 blikjes gecondenseerde melk (supermarkt, Friesche Vlag)
  • 225 gram pure chocolade
  • 1/4 kopje cacao poeder
  • 2 tl vanille extract
  • 2 tl cocos extract
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 kopje ongezoete kokosrasp of vlokken
  • slagroom
  • Eventueel marshmallows als topping

Bereiding

Voeg de kokosmelk, gecondenseerde melk en extracten bij elkaar en klop ze door elkaar. Roer zout, cacaopoeder en chocolade erdoorheen en klop het weer op. Dek af en laat op laag gedurende 2 uur zacht pruttelen. Door elke 15 minuten te roeren zorg je dat de chocolade mooi smelt en verdeeld wordt.

Vlak voor het serveren rooster je de kokos in een steelpan/koekenpan tot het goudbruin is. Met wat water/honing oid maak je de randen van de mokken nat. Druk de mokken in een bord met kokos, zodat je een feestelijke rand krijgt. Giet warme chocolademelk in de mokken en garneer eventueel met slagroom en marshmallows.

*Dit recept is vertaald vanuit het Engels waar gewerkt wordt met ‘cups’; een ‘cup’ is een kopje van 250 ml.
Bron: www.howsweeteats.com

 

X
0 Shares
Share
Pin