Claudio Corallo 100% Puro Cacau
14/02/2015 koffieTcacao

Claudio Corallo 100% Puro Cacau

Wat een helder, schoon en fris aroma! Parfum, bloemen, fruit, overrijpe meloen en ook wat bedwelmende luchtjes als aceton en alcohol. Zodra ik het in mijn mond stop, ben ik weer wakker. Het is overduidelijk dat dit een 100% betreft. Zware en diepe smaken van leer en klei, ook wat dof. Na een tijdje proef ik gelukkig weer iets terug van dat heldere frisse. Het eindigt weer sterk, ook proef ik nu espresso. Deze chocolade is mild voor een 100%. Ik hou zelf meer van chocolade waar wat suiker in zit. Claudio’s cacao komt van Príncipe, een tropisch eilandje voor de West-Afrikaanse kust. Het eerste Afrikaanse gebied waar rond 1822 Amelonado cacao, afkomstig uit Brazilië, is geplant. Op São Tomé verwerkt hij zijn bonen tot chocolade. Concheren doet hij niet, om de oorspronkelijke aroma’s zoveel mogelijk te behouden. Proef zijn 75% of 80% naast deze 100% is mijn advies en Príncipe komt tot bloei!

4uit5

Verkrijgbaar via claudiocorallo.com
Prijs € 18,10 voor 160 gram

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X