Citytrip Wenen

Citytrip Wenen
10/12/2015 koffieTcacao
In cacao, koffie, thee

Fast forward und backward

Wenen is een stad met twee gezichten. Waar het majestueuze centrum nog de sfeer uitademt van de keizerlijke residentie van weleer, vind je in de omringde wijken het Wenen van nu. Tijd voor een citytrip Wenen.

“In het 1e Bezirk kom ik nooit”, zegt een hippe dertiger met witte Adidas Stan Smiths en een Apple Watch om zijn pols in Koffiebar Modul.” Hij nipt even aan zijn Panama gesha en vervolgt: “Wat heb ik in het centrum te zoeken? Het is het Disneyland voor rijke Russen en Chinezen.” De uitspraak is tekenend voor de Weners die we tijdens onze citytrip in de hippe koffiebarretjes rondom het centrum ontmoeten. Weners lijken daarmee op Parijzenaars, ook zij vertikken het om de Eiffeltoren te beklimmen of ook maar een stap te zetten op ‘la plus belle avenue du monde’, de Champs-Élysées.

Kaffee Modul

Kaffee Modul

Trekpleister
Als we door Wenen lopen met een gids van de Vienna Tourist Board ontdekken we meer overeenkomsten. We horen dat net zoals Parijs, ook Wenen in de 19e eeuw het verouderde stratenplan op de schop nam. De oude stadsmuur uit de 13e eeuw werd afgebroken en met de aan­leg van de brede Ringstrasse werd de doorstroming van het verkeer verbeterd…

Lees het hele citytrip Wenen artikel in KTC17.
Verkrijgbaar bij tijdschriftspeciaalzaken in NL en BE en bij 75 Albert Heijns.
X
0 Shares
Share
Pin