ChocoSol – Toronto

ChocoSol – Toronto
01/02/2014 de redactie
In gespot, gespot cacao, toronto
  • chocosol
  • chocosol
  • chocosol
  • chocosol

ChocoSol is een chocolademerk dat ambachtelijke donkere chocolade ziet als een symbolisch product. “Chocolade belichaamt waarden als wederkerigheid, vriendschap, respect en wederzijds leren die deel uitmaken van onze art-of-living”, vertelt mede-oprichter Michael Sacco in de onlangs geopende winkel/werkplaats in Toronto.

“Onze handelsrelaties gaan verder dan de uitwisseling van grondstoffen. Hun verhaal is net zo belangrijk als het product zelf.” Dat ChocoSol dichtbij de oorsprong staat blijkt uit de inrichting van de winkel. Cacaopods, Mexicaanse drinkkommen en authentieke bereidingsattributen staan trots tussen de producten opgesteld.

Medicijnvrouw

Tijdens een reis door het zuiden van Mexico kwam Michael op het idee om ChocoSol op te richten. Een medicijnvrouw liet hem zien hoe je op de traditionele manier chocolade maakt. Hij besloot om deze kennis in Canada te delen en een sociale onderneming te beginnen die Canada en cacaotelers in het zuiden van Mexico met elkaar verbind.

Lacondon jungle

De chocolade van ChocoSolgroeit in 
eenbiologisch bos van inheemse gemeenschappen, in de Lacondon Jungle in Zuid-Mexico. Op traditionele wijze worden de cacaobonen in Toronto verwerkt tot chocolade zonder genetisch gemanipuleerde ingrediënten. Daarnaast werkt ChocoSol met traditionele machines. Een in Oaxacaanse-stijlstenenmaler is daar een voorbeeld van. De glazen deur in de Mexicaans ingerichte winkel gunt klanten een blik op deze imposante machines.

Met een goed hart

“Sol betekent zon in het Spaans en verwijst naar het feit dat onze eerste duizend kilo cacao werd geroosterd met zonne-energie in Oaxaca. In het Frans betekent sol: grond en in het Engels ziel. Het herinnert ons eraan om dingen te doen met een goed hart in een gemeenschap waar men samenwerkt en van elkaar leert. That’s why we say: Good for mind, body and soul.”


ChocoSol 
1131 St Clair Ave W | Toronto, Canada
chocosoltraders.com


 

X
0 Shares
Share
Pin