Chocorepen met 4 ingrediënten

Chocorepen met 4 ingrediënten
20/07/2013 de redactie

Chocolade-notenrepen met dadels, cashewnoten, amandelen en rauwe cacao. Slechts 4 natuurlijke, gezonde ingrediënten. Niks meer, niks minder. Ultragezond, oh-zo-lekker en 1-2-3 gemaakt.

Tussendoorrepen met rauwe cacao en noten (zonder suiker, zuivel, lactose, tarwe en gluten)
10 stuks

Ingrediënten
270 g ontpitte Medjool dadels*
135 g ongebakken, ongezouten cashewnoten
45 g ongebakken, ongezouten blanke amandelen
50 g rauwe cacaopoeder**

Bekleed een vierkante vorm met huishoudfolie. Hak de amandelen grof in een keukenmachine met hakmolen. Haal ze uit de machine en zet ze even apart. Doe de cashewnoten in de keukenmachine en maal ze tot fijn poeder. Voeg het cacaopoeder toe en meng een paar seconden. Voeg 2 dadels per keer aan het mengsel toe en laat de keukenmachine draaien tot de dadels goed gemengd zijn. Uiteindelijk moet er een kruimelig mengsel ontstaan dat op fijn broodkruim lijkt. Meng met je handen de grof gehakte amandelen erdoor. Kneed beetje bij beetje het ‘kruimeldeeg’ kort tot een samenhangend geheel. Doe het geheel in de vierkante vorm en druk het stevig op de bodem en tegen de zijkanten. Dek af met huishoudfolie en zet een paar uur in de koelkast. Snijd in gelijke repen.

* Medjool dadels zijn groter, zachter en zoeter dan andere dadelsoorten. De koning onder de dadels dus. Je koopt ze op de markt of in Marokkaanse winkels.

** Rauwe (lees: onbewerkte en onverhitte) cacao is te koop in natuurvoedingswinkels, reformzaken en sommige biologische supermarkten. Je kunt eventueel ook de reguliere pure cacaopoeder (dus zonder suiker en andere toevoegingen) gebruiken, die in elke supermarkt te koop is.

Bron: Zoet en Roze

0 Shares
Share
Pin