Chocolate Chip Nutella Cheesecake | Recept

Chocolate Chip Nutella Cheesecake | Recept
13/12/2012 de redactie
In cacao

Chocolate chip koekjesbodem, dikke laag Nutella cheesecake met daarop nog een laag chocolade. Verzadiging was nog nooit zo makkelijk.

Chocolate Chip Cookie bodem

· ½ kopje* boter, gesmolten
· ½ kopje bruine suiker
· 1 ei
· ½ theelepel vanille
· ¾ kopje bloem plus 2 eetlepels
· 30 gram chocolate chips / grofgehakte chocolade

Nutella Cheesecake

· 225 gram roomkaas, zacht
· 1/3 kopje Nutella
· 1 ei
· ½ kopje suiker
· 1 theelepel vanille

Chocolade top

· 170 gram pure chocolade
· 1 theelepel corn syrup
· 5 eetlepels boter

Bereiding

BODEM
1. Smelt de boter en laat licht afkoelen. Voeg de bruine suiker toe en schep door elkaar. Meng het ei en vanille-extract erdoor. Voeg de bloem toe en meng opnieuw. Gooi de chocolate chips/stukjes chocolade erdoorheen. Giet het mengsel in een vorm en zet even in de koelkast.

CHEESECAKE LAAG
2. Plaats roomkaas en Nutella in een kom en schep door elkaar. Voeg ei, suiker en vanille toe en meng door elkaar. Schenk het mengsel op de koekbodem.
3. Zet in voorverwarmde oven. 15-20 minuten op 180 graden. Prik, om te kijken of hij klaar is, een satéprikker in de cake. Als hij er droog uitkomt, is hij klaar. Haal uit de oven en laat afkoelen.

CHOCOLADE TOP
4. Doe alle ingrediënten in een hittebestendige kom en ze die boven kokend water (au bain marie). Roer tot alles gesmolten is. Schenk het mengsel op de cheesecake en verspreid gelijkmatig.

Laat in de koelkast verder afkoelen…

*Dit recept is vertaald vanuit het Engels waar gewerkt wordt met ‘cups’; een ‘cup’ is een kopje van 250 ml.


Wil je meer lezen over chocolade? Abonneer je dan nu op koffieTcacao magazine!

X
0 Shares
Share
Pin