Chocolats Gerbaud – Brussel

Chocolats Gerbaud – Brussel
12/09/2014 koffieTcacao
  • Chocolats Gerbaud
  • Chocolats Gerbaud
  • Chocolats Gerbaud

In Brussel hoef je niet lang te zoeken om een chocolatier te vinden. Deze parel vind je over het station. Met fruit, specerijen en noten maakt eigenaar Laurent Gerbaud met zijn team de mooiste donkere chocoladecreaties. Nooit combineert hij meer dan drie ingrediënten tegelijk, dan komen de smaken het beste tot hun recht, vindt hij. Laurent kiest voor alles de beste kwaliteit die hij kan vinden.

Aan de chocolade wordt nooit extra suiker of boter toegevoegd. Aroma’s, alcohol en kunstmatige toevoegingen zijn ook niet aan hem besteed. “Ik wil alleen eerlijke smaken”, zegt hij. “Daarvoor moet je beginnen bij de basis. Wat weet je van je ingrediënten, waar komen ze vandaan, wat proef je er allemaal in? Met die kennis bouwen we onze recepten en ontstaan steeds weer nieuwe, niet alledaagse creaties. Dat gebeurt vrij intuïtief. Ik heb enkele jaren in Azië gewoond en er als chocolatier gewerkt. Daar heb ik zulke geweldige smaakbelevingen ervaren. Puur, simpel, uitgesproken en geraffineerd. Daaruit haal ik mijn inspiratie. Ik wil dat je terugproeft wat we in onze creaties stoppen en hoop daarmee mijn liefde voor chocolade en voor mooie producten door te geven. Ik zeg altijd: Life is short, why use cheap stuff when the best is available?”

Foodlovers

Witte chocolade vind je niet bij Chocolate Gerbaud, net zo min als zoete melkchocolade. De pure chocolade waar Laurent mee werkt komt uit Madagascar, Peru en Ecuador. Zijn chocolades met een vulling van hazelnoten uit de Piëmonte en een vleugje peper, met gekonfijte gember, met Perzische cranberries en met het Japanse yuzu zijn favoriet bij veel Brusselaars en bij steeds meer foodlovers die door culi-websites over zijn winkel worden getipt.


Chocolats Gerbaud
Rue Ravestein 2D | Brussel, België
chocolatsgerbaud.be

0 Shares
Share
Pin