Door chocolade en thee minder kans op diabetes

Door chocolade en thee minder kans op diabetes
12/02/2014 koffieTcacao

Wie grote hoeveelheden flavonoïden en anthocyanen binnenkrijgt, loopt minder risico op diabetes type 2. Die stoffen zitten onder andere in donkere chocolade en thee. Dat hebben onderzoekers van de University of East Anglia en King’s College London ontdekt.

Bijna 2000 vrouwen hebben aan dit onderzoek meegedaan door een vragenlijst in te vullen en vervolgens bloed af te staan. Op basis van de vragenlijst is een schatting van hun totale inname van flavonoïden gemaakt.

Minder kans
De onderzoekers kwamen erachter dat mensen die veel van deze stoffen binnenkrijgen, een gezondheidsvoordeel hebben. Zij hebben een lagere insulineresistentie (hoge insulineresistentie wordt geassocieerd met diabetes type 2). Mensen die veel voedingsmiddelen binnenkrijgen die rijk zijn aan flavonoïden en anthocyanen, zoals bessen, rode wijn, donkere chocolade en thee, hebben  minder kans om diabetes te ontwikkelen.

Helaas
Het is nog niet duidelijk hoeveel we van deze stoffen binnen moeten krijgen om gezondheidswinst te hebben. Daarom heeft het geen zin om nu veel chocolade te eten of veel wijn te gaan drinken.

X
60 Shares
Share60
Pin